Milan Mitrović
Vrnjačka Banja

Na teritoriji cele opštine Vrnjačka Banja danas je proglašena vanredna situacija.

U cilju preventivne zaštite stanovništva i gostiju Vrnjačke Banje, a zbog pogoršane epidemiološke situacije u okruženju prouzrokovane širenjem koronavirusa, lokalna samouprava danas proglasila vanrednu situaciju na teritoriji cele opštine Vrnjačka Banja.

Ova odluka, pored ostalog, podrazumeva zabranu okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jednog i po metra, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.

U svim zatvorenim prostorima obavezno je nošenje zaštitnih maski uz poštovanje distance od najmanje dva metra između lica.

Ograničava se rad svih trgovinskih objekata do 23 sata, kao i svih ugostiteljskih objekata računajući i objekte brze hrane do 23, a izvođenje muzičkog programa do 22 sata.

Ugostiteljski objekati dužni su da prilagode svoj rad tako da za jednim stolom ne mogu sedeti više od dva lica, izuzev ako su u pitanju roditelji i maloletna deca ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak o dva metra između stolova.

Merenje temperature na ulasku u bazen

U javnim parkovima, dečjim i sportskim igralištima i tokom vežbanja na otvorenom prostoru, dozvoljeno je okupljanje najviše pet osoba uz primenu svih propisanih mera lične zaštite.

S druge strane, i u vreme vanredne situacije odobren je rad otvorenih bazena uz obavezu da ležaljke treba da budu postavljene na udaljenosti od najmanje dva metra od susednog suncobrana.

Mina Stanojević iz Turističke organizacije Vrnjačka Banja rekla je da je bezbednost meštana i gostiju najvažnija.

– Upravo iz tog razloga, naši hotelijeri, ugostitelji i vlasnici otvorenih bazena u Vrnjačkoj Banji su se potrudili da mere bezbednosti budu na najvišem nivou. Recimo, na samom ulasku na bazen posetiocima se prvo meri temperatura, zatim dezinfekcija ruku i nogu. Razmak izmedu ležaljki, odnosno prostora koji zauzima jedna osoba ili dve osobe koje zajedno borave na kupalištu mora biti minimum dva metra. Tako je i u restoranima i kaficima –  izjavila je Stanojević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here