Vlada Srbije
Kristofer Hil i Miloš Vučević

Premijer Srbije Miloš Vučević i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil saglasili su se da je situacija na Kosovu problematična, a američki diplomata je izrazio zabrinutost zbog odluke o ukidanju dinara i zadovoljstvo reakcijom i borbom Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Vučević i Hil saglasili su da je situacija na Kosovu problematična, posebno zbog ukidanja dinara kao valute, a predsednik Vlade Srbije je ukazao na to da je veliki problem za srpski narod na Kosovu kako da preživi.

Hil je rekao da je zabrinut zbog odluke premijera Kosova Aljbina Kurtija, kao i opšte situacije na Kosovu, apostrofirajući da je zadovoljan reakcijom i borbom Srbije za svoje građane na Kosovu, dodaje se u saopštenju. Naglasio je da se nada uspešnoj saradnji dveju zemalja u različitim oblastima.

Vučević je izrazio uverenje da će uspešna saradnja biti nastavljena, kao i da će odnosi biti dodatno unapređeni u oblastima ekonomije i energetike. Napomenuo je da Srbija ozbiljno shvata Zelenu agendu i da će se u nju više ulagati.

10 COMMENTS

  1. Oh, jadan Hill…Mora da ce mu je zabrinutost za Srbe na Kosmetu uticala juce na varenje …iskreno se nadam da je uticala mnogo manje od Vuceviceve snishodljivosti, na koju se samo moze povratiti….

  2. Тај хил је сједио на поду са учк терористима , албански лобиста
    ДА ПИТАМО ШТА БИ АМЕРИКА УРАДИЛА ДА ТЕКСАС УКИНЕ ДОЛАР
    Е ПА ТО ИСТО ЋЕ УРАДИДИТИ СРБИЈА
    ЗБОГ УКИДАЊА ДИНАРА НА ТЕРИРИТОРИЈИ СРБИЈЕ 🇷🇸☦️🇷🇸
    🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  3. Gospodin Hil nikako da nauči da je Kurti predsednik privremenih institucija lokalne samouprave na Kosovu i Metohiji, koji su po pravno oobavezujućoj rezoluciji SB 1244, u okviru Srbije !!!
    Kada će Srbija doneti zakon, da svima koji negiraju Ustavni poredak Republike Srbije uskrate gostoprimstvo ?

  4. Hahahahaha, tu Rezoluciju, nazalost mozes da obesis macku o rep. Srbija ocigledno ne sme ili ne moze ili se Vucic mora odluciti na koju stolicu ce konacno da sedne, pa tek onda mozes da postavljas legitimno pitanje o uskracivanju gostoprimstva.

    • Jedino NATO lobisti negiraju jedini važeći pravni dokument koji definiše pravno stanje stvari sa južnom srpskom pokrajnom , a to je da je Kosovo Srbija. Da su NATO trupe uspele da naprave agresiju iz Albanije i prođu pešadijom na teritoriju Srbije preko Paštrika i Košara, onda bi to bila klasična NATO okupacija. Ovako su SAD napisale kumanovski SPORAZUM, a zatim i rezoluciju 1244 koju je SB usvoijo , a kojom su omogućili svoje prisustvo na toj teritoriji, ali uz pravno obavezujući dokument da je to teritorija Srbije. Albanci se samo zamlaćuju, dok ne nalete na zapadnu minu, a koliko vidim ona im je već postavljena.

  5. Sve dok se ovakvo ponasaju pristalice sa Zapada i favoriziraju
    u potpunosti Siptaru , nema rijesanja. Sastanci sa Briselom i
    ostalim gradovima to je samo gubljenje vremena.Dok se ne lupi
    sakom o stolu i dati ultimátum, problem i dalje ostaje ne rijesen
    a Srbine i dalje matretiran na svom ognjistu .

  6. EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMLJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!!

    • Srbija je srpska kuća, a ona je u centru !!! a ti slobodno prošetaj na zapad ako ti se sviđa zalazak sunca.
      PS ne kaže se sumlja, nego sumnja (nek isprave programeri sa zapada ovaj tekst) :)))))

  7. СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
    СЛАВА РУСИЈИ 🇷🇺☦️🇷🇺
    ДА РУСИЈА НЕ ПОТЕНЦИРА НА
    Р1244УН И НАРАВНО КИНА
    НЕБИ СЕ НИШТА ЧУЛО
    🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here