Tanjug
Miloš Vučević

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, u nastavku današnjeg obilaska zadejstvovanih snaga, obišao je deo jedinica Vojske Srbije u rejonu Kopaonika koje su u najvišem stepenu borbene gotovosti i tom prilikom istakao da Vojska Srbije uspešno izvršava sve zadatke.

– Postupajući po naređenju predsednika Republike, kao vrhovnog komandanta, sa generalima Vojske Srbije i komandantima, ali i komandantima Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a, obišao sam danas zaposednute položaje u opštinama Raška, Novi Pazar i ovde na Kopaoniku – rekao je Vučević.

On je dodao da se prilikom posete uverio da je raspoloženje, motivisanost i odlučnost pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova na visokom nivou i da su puni pozitivnog patriotskog naboja, sa očekivanjima da sačuvaju mir i stabilnost, kao i suverenitet Republike Srbije i sve njene građane.

– Vojska Srbije i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uspešno realizuju sve zadatke koje država postavlja pred njih, a mi iz sveta politike moramo da učinimo sve da se nađe mirno političko rešenje. Ako do toga ne dođe, država Srbija će zaštititi na svaki potreban način sve svoje građane – zaključio je Vučević.

Tokom obilaska, komandanti jedinica izvestili su ministra odbrane da su pripadnici Vojske Srbije spremni da izvrše sve zadatke koje pred njih postavi državno rukovodstvo, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

5 COMMENTS

  1. Najbolje da za presjednika Srbije izaberete Dodika on bi ukinuo vojsku Srbije i sto kao sto je ukinuo Vojsku Republike Srbske.Tako da se nebi vise moglo manipulisati sa vojskom,Dodik bi zadrzao za sebe jedno dva tri helikoptera za svoje potrebe i potrebe stranke.jedan bi dao za sina Igora.To bi bilo to

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here