Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom današnjeg dana obišao je aerodrom “Batajnica” gde se nalaze nove bespilotne letelice.

Nakon obilaska organizovana je konferencija za novinare.

Vučić je jutros razgovarao sa koordinatorom Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsadom Đerlekom i novopazarskim generalima, te poručio da je stanje u tom gradu sada bolje.

– Delimično stabilizovano stanje. Danas je, za sada, dvoje mrtvih. Ja sam kriv što posle izbora nisam ostao u zemlji. Živ se pojedoh. Sigurno je da bih ranije uključio vojsku da sam bio ovde. Šta da radite, ne možete baš sve. Mnogo mi je žao zbog toga – rekao je on.

Vučić je izjavio da se razgovara o izgradnji nove bolnice, privremene, koja će biti glavna za eventualni sledeći udar koronavirusa.

– Ako nas virus ovako bude mučio i ako nas ovako muči tokom leta, ko zna šta će biti na jesen. Sada razgovaramo, pregovaramo da napravimo veliku novu bolnicu, relativno privremenu, da može da traje 30 godina – rekao je..

Bolnica bi bila nalik na onu izgrađenu u VMC Karaburma, a u njoj bi bilo 500 do 1.000 ležajeva, za intenzivnu i poluintenzivnu negu.

– Da priključimo respiratore i da to bude glavna bolnica za sledeći udar. Ovako ne možemo da izdržimo, sve bolnice su nam pune – rekao je Vučić.

4 COMMENTS

  1. Respiratori.. aspiratori.. kamioni.. avioni.. sto bre ne lecite ljude protiv trombove i razredjenjem krvi nego ih ubijate kiseonikom koji nema sta da apsorbuje… sto slušate szo koja traži što više mrtvih zbog biznisa.. nismo mi Amerika da ne brinemo o ljudima.. spasavajte bolesne čime god kakvi bre protokoli ubica dokazani.. bolnice su potrebna ali da leče a ne da sahranjuju….

  2. Predsedniče Vi prvi niste naučili disciplinu niti želite da napravite disciplinu. Ovde Angela Merkel radi prvom za svoj narod od oko 83 Miliona nemaca. I ogromna Disciplina je rečena od Glave do običnog građanina i to se strogo poštuje. Vi svi još od 1945 do danas 2020 niti Vas interesuje svoj Narod niti radite za narod da bude dobro narodu. Svaki od Vas Funkcionera ima najsavremenije i naluksuznije udobnosti. Znači kralose i kradete svoj narod i neiskreniste. Jedini koji nema Luksuz i jednostavno živi kao običan Građanin a koji je bio predsednik Jugoslavije to je Vojislav Koštunica. Kunem se u tog čoveka. Njegovi ljudi su kvarni i lopovi kao i sada svi ostali. Narod u Srbiji u mestima nema niti zna šta je Kupatilo a kovid-19 ga uništava. To ste Vi ukovodioci krivi. Mora higijana strogo da se drži i Maske da se nose.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here