EPA/Andrej Čukić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je iz Turske da se Albanci na Kosovu spremaju na neki 17. mart, kada bi proterali i onih 95.000 preostalih Srba.

Upitan hoće li uopšte biti nastavka dijaloga na najvišem nivou u Briselu, budući da prištinska strana kaže da neće, Vučić odgovara da se dešava ono o čemu govori mnogo vremena i na šta je upozoravao i EU i međunarodne zvaničnike.

– A to je da Albanci ne misle da Srbi treba da imaju bilo šta na Kosovu. Misle da će oni koji su im dozvolili da naprave državu, samo da stisnu dugme i Srbija će samo priznati nezavisno Kosovo – kazao je Vučić i upozorio:

– Oni će proizvesti neki novi 17. mart, da proteraju tih 95.000 Srba koji su ostali i završili su posao – rekao je predsednik Srbije, koji se nalazi u Istanbulu, gde ga očekuje sastanak sa turskim predsednikom Erdoganom.

Vučić je rekao da Srbija nikada neće pobeći od dijaloga i razgovora, ali nije hteo direktno da odgovori da li će u ponedeljak otputovati u Brisel na sledeću rundu dijaloga Beograda i Prištine.

Govoreći o poseti Turskoj, Vučić je rekao da je za Srbiju veoma važno da ima dobru komunikaciju sa tom zemljom jer je to ogromna regionalna sila koja je sve važnija i u svetskim okvirima.

– Njihov demografski, ekonomski, kulturni i svaki drugi potencijal je ogroman. Imaju veliki uticaj u regionu i važno je da imamo sa njima dobre odnose. Uprkos razlikama oko Kosova, bitno je da imamo najbolje prijateljske odnose – rekao je Vučić i podsetio da turske kompanije imaju veliki broj pogona u Srbiji od čijeg rada zavisi veliki broj radnika.

3 COMMENTS

  1. A mi ce mo 18 mart… i gotovo.
    Opet kukas, opet!!! A po centralnoj Srbiji vršljate kao mafija.
    Uplašio se bandita.

  2. Ali ako sam Vas presjednice dobro slusao i razumio.Vi ste rekli da nece vise doci ni 17.mart niti bilo kakva oluja jer to necete da dozvolite.Dali ste nas lagali tada ili sada i recite istinu da Vas interesuje samo vlast kao i ovoga preko Drine.Mjenjaj sistem presjednice mijenjaj ustav zakone nestat cemo kao narod.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here