Vučić: Aleksandar Vučić je najsnažnija tačka otpora nezavisnom Kosovu bez kompromisa

Kossev, Vestionline
1
Tanjug
Aleksandar Vučić

“Unutrašnje stanje u Srbiji, najpre kada je u pitanju opozicija, rezultat je pokušaja stranih službi da otežaju poziciju Srbije po pitanu pregovora”, rekao je sinoć u emisiji „Hit Tvit“ na televiziji Pink predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Gostujući u ovoj emisiji najviše vremena posvetio je upravo replikama opoziciji, a napade opozicije i „priče o bojkotu“ opisao kao vid unutrašnjeg pritiska onih koji ne žele jaku Srbiju.

– Suština je u tome da je neko želeo da nam otežava poziciju oko razgovora o Kosovu i to je spoljni faktor koristio želeći da Srbija nema snažno vođstvo. Različiti strani izvori su upleteni – objašnjava Vučić.

Takva praksa „nije od juče“ kaže Vučić i kao primer navodi to da su prema austrougarskim arhivama „pojedine naše manastire držali strani agenti još od 1900“.

„Strani interesi uvek postoje i oni ne žele svi uvek najsnažniju srpsku državu, pogotovo ako se zalažu za nezavisno Kosovo. Onda oni imaju svoje unutrašnje faktore koje podižu i stalno rade na slabljenju vaše snage i moći kako ne biste mogli da zaštitite zemlju“.

– Najsnažnija tačka otpora nezavisnom Kosovu bez kompromisa je upravo Aleksandar Vučić – kaže predsednik.

 

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here