EPA/Koca Sulejmanović
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da zemlju očekuju “teško leto i jesen” po pitanju Kosova i Metohije.

– Niko ništa neće da nam da već će da nas pritiskaju da izgubimo. Zato nam je potrebno jedinstvo i da budemo snažni, hrabri i racionalni, da razumemo našu poziciju u svetu ali i da budemo dovoljno čvrsti – rekao je Vučić u vanrednom obraćanju građanima.

– Ja odoh sad na put. Važan razgovor u Parizu, mnogo važan. Tražiću da Evropska unija ima značajniju političku ulogu, razgovarati o važnim geopolitičkim pitanjima – dodao je on.

Vučić je najavio da će se u subotu uveče sastati sa Šarlom Mišelom, Miroslavom Lajčakom i Avdulahom Hotijem, a da će u nedelju doći do nastavka dijaloga.

Ranije je iz Evropske komisije najavljeno da će se u nedelju, 12. jula u Briselu sastati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti.

3 COMMENTS

  1. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da zemlju očekuju. Predsedniče to si nam jedan milion puta rekao jedno te isto i stalno ponavljaš kao da smo mi mala deca u prvom razredu. to mi znamo, jedino neznamo koliko si ti politički i diplomatski spreman da braniš i odbrani našu teritoriju KIM. E to mi neznamo. Danas smo svi videli da je ogromnu podršku dao zlikovac Makron kosovu. Šta će Vama da ponudi taj ljigavac to već u napred znamo da priznaš KIM i da predaš ključeve šiptarima eto to je taj tvoj ljigavi francuz Makron. Francuzu i Amerima nesmeš puno verovati. Ja Imam puno poverenje u Nemačku. On ti je rekao istinu i to je za nemca zakon.

  2. Vučiću ti si još teži i nemoj da lažeš narod već ako negovoriš istinu napusti to mesto jer i onaj drugi je gladan da i njemu malo da Vlada i da bunari kao i ti. Ja tebe Vučiću i tebe i Dačića još nisamčuo da ste zatražili da i Rusija i Kina učestvuju i Rezoluciju saveta bezbednosti 1244 to još iz tvojih Usta nisam čuo. A, samo spominješ Fracusku koja ti udara eksere u nokte srpskom narodu i Nemačku joja je za moj pojam iskrena i rekla ti je sve u lice, ulizivaš se u EU Brisel misliš da oni ludi a ti pametan, pa trčiš u SAD, ostavio si Rusiju i Kinu. Moj predsednik nisi čim si ti uzeo i kontrolišeš Televiziju Srbije vesti, Reportere i Urednike zenzurišeš i sve vitalne ustanove i važne si oduzeo sva prava. Pa šta je i koja je razlika između tebe i Slobodana Miloševića? U

  3. Mica Car, razlika je u tome sto je Milosevic bio Srbin, istina pokajani, ali se borio za svoju zemlju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here