Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanosti povodom puštanja u rad panoramske gondole na Zlatiboru.

Panoramska gondola na Zlatiboru, jedna od najvećih investicija opštine Čajetina, danas je počela sa radom.

Na početku manifestacije, himnu je intonirao naš poznati trubač Dejan Petrović uz pratnju. Nakon toga, pred okupljenima je odigrana i prava mala predstava koja je prikazala značaj ovog projekta, ali i lepotu zlatiborskog kraja. Zlatiborac Milojko Udovičić Šiš kazao je da je sa bratom “radio za ovu izgradnju, da se ovo uradi, da bude sretno i berićetno”.

Kako je poručio srpski predsednik, došao je da podrži jedan važan projekat i istakne koliko se raduje svakom uspehu što dobro donosi našoj zemlji.

Gold gondola na Zlatiboru

– Od mene nećete čuti da je gondola loša, zato što je inicirao i gradio neko drugi. Bilo bi sramota da to govorim. Ponosan sam na gondolu i pomoćićemo koliko god budemo mogli i oko početne stanice i drugih stvari – naveo je Vučić.

On je rekao da ga ne zanima ko je na vlasti i čija je ideja i ko je na tome radio. Dodaje da je došao da čestita svima koji su radili na tako velikom projektu ne samo za Zlatibor već za celu Srbiju.

Stamatović: Uverili smo nadležne da je ovo opšti interes

Svečanom otvaranju prisustvovali su i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, potpredsednik kompanije Poma Kristijan Buvije, ambasador Francuske Žan-Luj Falkoni i predsednik opštine Čajetina i lider opozicione stranke Zdrava Srbija Milan Stamatović.

Stamatović je naglasio da je u pitanju najduža gondola ove vrste na svetu.

– Ova investicija od velikog je značaja za ceo zlatiborski kraj. Najveće dosadašnje ulaganje u srpski turizam i zato je Gold gondola na ponos nas Zlatiboraca i čitave Srbije. Moji prethodnici su sve rekli, samo da ponovim kako je sve krenulo – 2004. godine krenuli smo sa obnovom ski-centra Tornik. Da bismo krenuli sa izgradnjom gondole morali smo da uradimo prostorne planove, ali tu je bila birokratija. Morali smo da uverimo nadležne da je ovo opšti interes – napomenuo je on.

Stamatović je istakao da se danas sa Zlatibora šalje poruka da je moguća decentralizicija Srbije, i da zahvaljujući idejama malih ljudi imamo završen projekat za ponos.

1 COMMENT

  1. Свака част Милану Стаматовићу што је успео поред свих опструкција и проблема са владом Србије и министарке Михајловић, да муком и људском снагом изгради најдуђу гондолу у свету. Свака част и ΛV што се помирио са вођом опозиционе странке Стаматовићем. Грешка му је што није довео Зорану Михајловић да на Златибору по снегу и мразу окаја грехове које је учинила Стаматовићу и гондоли, а пропала је њена отимачина општинског земљишта. Зорана је пукла у борби са Стаматовићем, а следи јој да пукне по други пут и са Бајатовићем. Својевремена министарка из области грађевине (гондола и природног гаса) пукла је на тим заврзламама, али њен адут су американци Бајден, Клинтон и други злочинци према Србији. Време је да добије по носурини.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here