Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da treba sačekati konačnu odluku Agencije za borbu protiv korupcije, koja je preporučila smenu Milana Krkobabića sa mesta ministra bez portfelja zaduženog za javna preduzeća.

– Siguran sam da to nije konačan rezultat Agencije za borbu protiv korupcije. Da sačekamo mi konačnost tog akta, pa ćemo onda da reagujemo. Ja ne mislim da je Krkobabić bog zna šta napravio, ali da poštujemo institucije – rekao je Vučić novinarima u Vrdniku.

To je, kaže, rekao i u slučaju doktorata Siniše Malog iako je bio siguran u političke motive za donošenje ocene za taj rad.

Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je smenu Milana Krkobabića sa mesta ministra bez portfelja zaduženog sa javna preduzeća, jer je tokom vršenja funkcije učestvovao u donošenju odluke Vlade kojom je njegov sin Stefan Krkobabić imenovan za v.d. direktora JP Stara planina.

Ministar o sukobu interesa koji je imao u toj situaciji nije obavestio Agenciju, iako je po zakonu bio dužan da to uradi, a na to rešenje Milan Krkobabić ima pravo žalbe.

Vučić je rekao i da sa Milanom Krkobabićem i njegovom partijom PUPS ima korektnu saradnju.

Istakao je i da njemu koalicioni dogovori nisu na prvom mestu, već zakon i volja naroda i dodao da to nije bio slučaj ranije, kada je zbog koalicionog dogovora SPS, DS i PUPS udvostučen javni dug Srbije, nakon povećanja penzija za 10 odsto.

– Podsetiću vas kome su koalicioni govori na prvom mestu i kako je Srbija zamalo uništena zbog koalicionih dogovora. Kad su pravili vladu 2008. u koalicioni ugovor su ubacili povećanje penzija od 10 odsto… Kriza stigla u Srbiju, mi te pare nemamo. Tada se kao raketa podigao javni dug Srbije, sa 28 odsto na 56 odsto podigao javni dug u Srbiji – rekao je Vučić.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here