Tanjug

Predsednici Srbije i Republike Srpske, Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, kao i patrijarh srpski Porfirije sastali su se u manasitru Osovica, u Republici Srpskoj, gde razgovaraju “o najvažnijim nacionalnim pitanjima i iskušenjima”.

Prema informacijama ovog lista, važan razgovor odvija se bez prisustva medija, a planirano je da traje sve do polaska u Srbac, gde je za 17 časova najavljen obilazak novoizgrađenog vrtića.

Očekuje se da Vučić, Dodik i prvi po časti u SPC razmotre pozicije Srbije kada je reč o kosovskom čvoru, kao i da analiziraju očekivanja velikih sila u nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Takođe, na stolu bi trebalo da bude i tema snažnih pritisaka koje ovih dana trpi kompletno rukovodstvo Republike srpske, jer je stavljeno na crnu listu SAD, odnosno konstantne težnje pojedinih zapadnih država i bošnjačkih političkih krugova da se Banjaluka optuži za razgradnju Dejtonskog sporazuma, što predstavlja veliku opasnost za opstanak Republike Srpske.

3 COMMENTS

  1. Vucicu mnogo je sad kasno ili Kosovo priznati ili Rat sa Albancima i Amerikom. Kao prvo ja bih sad licno uhapsio Jeremica i staru vlast pa pred Drzavni sud ta izdaju. Kao drugo narode imamo dve mogucnosi je da trazimo od Amerike ulazak u NATO ali pod uslovom da se Kosovo vrati Stbiji ka sto je bilo i spajanje RS Matici ili Rat.

  2. Srbija ni 1914 nije želela rat, ali je Austro-Ugarska bila isuviše ohola u svojoj snazi i moći i posle trgovinskog rata ipak napala Srbiju uz povod koji im je dao Gavrilo Princip (da nije bilo njega, našli bi neki drugi razlog – to je i rekao poslednji naslednik Habsburga pri poseti Beogradu pre nekoliko godina). Ni 90-tih Srbi nisu bili za raspad Jugoslavije, zato su se i borili da sačuvaju svoja vekovna ognjišta (ali je NATO bio isuviše ohol u svojoj snazi i moći i posle sankcija ipak bombardovao Srbiju) . Za sada imamo Kurtijev trgovinski rat, nadamo se da NATO nije više tako moćan…ali, ako krene nek bude do kraja – dosta je bilo tri decenije “silovanja” Srbije od strane Zapada !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here