Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na otvaranju deonice auto-puta Novi Beograd – Surčin da država nije igračka već svetinja koju moramo da čuvamo, kao i da samo država koja ima ozbiljno i odgovorno rukovodstvo može da gradi svoju zemlju, a da istovremeno ne povećava javni dug.

– Mi smo se trudili prethodnih godina da pokažemo da možemo da gradimo mnogo više nego što su radili ljudi u ovoj zemlji u prethodnim generacijama i uspevali smo to zahvaljujući ozbiljnoj i odgovornoj politici – rekao je Vučić u obraćanju.

Naglasio je da je država svetinja o kojom moramo da vodimo računa.

– Samo uspešna država, a uspešna je ona koja je odgovorna i ozbiljna, koja ima ozbiljno i odgovorno rukovodstvo, može da gradi svoju zemlju, a da istovremeno ne povećava javni dug – naglasio je Vučić.

Istakao je da je, prema poslednjim podacima, javni dug na današnji dan 51,5 odsto, što je bolje od više od 92 odsto zemalja EU.

– Istovremeno ulažemo više nego 90 odsto njih u putnu i železničku infrastrukturu. To je uspeh Srbije, ali i svih naših građana. Zato je važno da takvu vrstu odgovorne politike nastavimo i u budućnosti – naveo je Vučić.

Kazao je da je dobio zvanične podatke o budžetu, prema kojima je Srbija, na čemu čestita ministru Siniši Malom, imala u prva tri meseca umesto deficita u budžetu od 74,9 milijardi dinara ili oko 680 miliona evra, 28,6 milijardi ili 245 miliona evra.

3 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here