FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC/ bg

Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je danas na ordenu koji mu je dodeljen u Manastiru Prohor Pčinjski, ističući da je građanima Srbije najbolje bilo kada srpska država i crkva zajedno rastu i poručujući da, iako ne moraju uvek da budu u saglasju, bez crkve nema očuvanja nacionalnog i državnog tkiva.

– Ja nisam neko ko inače žudi za nagradama, ali mi mnogo znači ovaj orden, jer mi se čini da kada zajedno rastu srpska država i srpska crkva, tada je najbolje građanima – rekao je Vučić obraćajući se na svečanoj akademiji kojom se obeležava 950 godina manastira.

Vučić je dodao da u savremenoj srpskoj istoriji nikada nije toliko urađeno za hramove, crkvu, manastire, za bratstva i sestrinstva u njima.

Naveo je da je svestan da to nije dovoljno, ali da zato svi moramo da radimo još više i da budemo uspešniji.

– Posle Ordena Svetog Save, a jedini sam srpski predsednik koji je taj Orden primio, i ovaj mi mnogo znači, jer je poneko od vas primetio koliko smo se trudili i borili za podršku i pomoć crkvi, razumevajući da, iako ne moramo uvek da budemo u saglasju, bez crkve nema narodnog jedinstva i da ne možemo da očuvamo nacionalno i državno tkivo – rekao je Vučić.

Onaj ko to ne razume, a vodi državu, ne zaslužuje da je vodi i ne može da je vodi uspešno, poručio je predsednik Vučić.

– Hvala vam na Ordenu, ovo je za mene sada obaveza više – dodao je Vučić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime