Tanjug

Trinaestog septembra u Srbiju dolazi nemačka kancelarka Angela Merkel. Imam tu čast da je ugostim, rekao je danas srpski predsednik Aleksandar Vučić i ujedno se zahvalio Merkelovoj što je Srbiji ukazala čast i što dolazi u našu zemlju.

– Mi nikada nećemo zaboraviti koliko nam je pomogla. Želim da podsetim da nam dolazi žena koja predstavlja zemlju koja je ubedljivo naš najveći trgovinski partner. Ta zemlja postaje i najvažniji investitor u našoj zemlji – rekao je Vučić.

– Daćemo sve od sebe da pokažemo zahvalnost već i poštovanje prema ženi koja je 16 godina bila ne samo na čelu Nemačke, već i neformalno na čelu Evrope i koja je i te kako pomagala razvoj Srbije – naveo je on.

Vučić je istakao da je Nemačka najznačajniji trgovinski partner Srbije. Kako je dodao, rast trgovinske razmene između Srbije i Nemačke je 25,1 posto. Poručio je da nemački investitori dolaze ovde da ostanu, da ulažu dugo i da zarađuju, ali da time zarađuje i Srbija.

Kazao je da ćemo krajem meseca imati prvi put sprovođenje u delo onoga što je dogovoreno u okviru Berlinskog procesa, a za šta je Angela Merkel najzaslužnija – to je otvaranje radova na prvoj deonici puta Niš-Pločnik.

– To košta 244 miliona evra, a imamo 15 odsto poklonjenih para od strane EU – kazao je srpski predsednik.

6 KOMENTARA

  1. Nemačka nas je toliko iskasapila i u prošlosti i u sadašnjosti to radi punom merom tako da treba od Švaba biti debelo uzdržan i na distanci.

  2. Pa imas i zasto da joj zahvaljujes, za dobre pare pravis islamsku drzavu na Balkanu. Pazite samo da vam te krvave milijarde ne dodju glave (ako je uopste imate)

  3. Ja nerazumem ove Komentare vucic samo to radi radi reda a sta stvarno misli od nemacka je vise puta u palati rekao kada svi rekli super nemacka u laze a vucic pred nemackog Ministera rekao da se ne trebaju previse radujemo to da drzava sto nas 99 napala sada je lepo sto prepoznala srbiju kao jaku ekonomiju gde oni ce da imaju korist a isto i srbija zato ne treba da zaboravimo da nemacka nemenja stav u vezi kosovo nego srbija postala neizbezna lokacija za investicije jer ko srbiju investira moze da exportira u kinu i rusiju indiju iran id bei poreza posto eu to nema i zato je srbija postala neizbezna za firme sveta

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime