Tanjug
Aleksandar Vučić i šeik Naser bin Hamad bin Isa Al Kalifa

Na Vojnom aerodromu “Pukovnik Milenko Pavlović” u Batajnici održan je prikaz naoružanja, vojne opreme i sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije, kojem su prisustvovali predsednik Aleksandar Vučić i šeik Naser bin Hamad bin Isa Al Kalifa, izaslanik kralja Bahreina.

U prikazu učestvovao je deo jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Kopnene vojske, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade.

U dinamičkom delu prikaza angažovano je 400 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, preko 25 borbenih vozila i borbenih sistema, kao i 12 vazduhoplova.

U taktičko-tehničkom zboru angažovano je oko 150 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske, i predstavnika preduzeća iz grupacije odbrambene industrije Srbije sa pet vazduhoplova i više od 130 borbenih vozila i borbenih sistema, naoružanja i druge opreme.

Šeik iz Bahreina, izaslanik kralja za humanitarni rad, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost, boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji, prvoj nakon što je prošlog meseca predsednik Vučić posetio Bahrein.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here