Tanjug
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

“Strateško partnerstvo Srbije i Rusije se razvija i svakodnevno potvrđuje i ojačava”, rekao je Vladimir Putin na početku sastanka sa Aleksandrom Vučićem.

– Hvala vam što ste prihvatili naš poziv, naši odnosi se razvijaju, naše strateško partnerstvo se svakodnevno potvrđuje i ojačava, i u političkim i ekonomskim odnosima, kao i u sferi bezbednosti – rekao je Putin na početku sastanka, koji je bio otvoren za javnost.

Kako je rekao ruski predsednik, prošle godine je spoljnotrgovinska razmena dve zemlje porasla za dva odsto, a u periodu januar-septembar ove godine još za devet odsto. Putin je dodao da na razvijanju odnosa između dve zemlje aktivno rade zajedničke komisije, kao i da će o svemu više razgovarati sa srpskim predsednikom tokom posete.

Vučić je na početku razgovora rekao da nije optimista kada je reč o postizanju konačnog kompromisnog rešenja između Beograda i Prišine.

On je potom, najavljujući teme o kojima želi da razgovara sa šefom ruske države, informisao Putina da je gasovod kroz Srbiju praktično završen, što je velika šansa za razvoj naše zemlje i što će uticati na bolju budućnost građana.

Vučić je još jednom zahvalio Putinu na stalnoj podršci koju pruža Srbiji za očuvanje njenog teritorijalnog integriteta i nacionalnih interesa.

– Ali moram da vam kažem da nisam optimističan po pitanju postizanju konačnog kompromisnog rešenja između Beograda i Prišine, ali o toj temi ćemo zajedno razgovarati – ponovio je Vučić.

On je ruskom predsedniku uručio pismo patrijarha Irineja koje mu je poglavar SPC uputio.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here