Tanjug
Aleksandar Vučić i Miloš Zeman

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je članovima Višegradske grupe da je kompromisno rešenje za Kosovo i Metohiju jedini mogući put za budućnost celog Zapadnog Balkana, ali, kako je istakao na pres konferenciji, ne može da se meša u unutrašnje stvari bilo koje zemlje, pa ni u odluku o eventualnoj promeni stava po pitanju statusa tzv. Kosova.

Predsednik Češke Miloš Zeman nadovezao se na te reči i dodao da će, kada je reč o njegovoj inicijativi da zvanični Prag poništi odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova, pokušati da ubedi svoje kolege.

– Rekao sam da ću na prvom sastanku sa predstavnicima vlasti Češke koji se bave ustavnim pitanjima izneti predlog o povlačenju priznanja. Mi smo demokratska zemlja, mogu biti nadglasan, ali o poništavanju priznanja Kosova pokušaću da ubedim svoje kolege – rekao je on.

– Voleo bih da i drugi imaju slično mišljenje – dodao je on.

Vučić je istakao da je zahvalan Zemanu na podršsci po tom pitanju:

– Zahvalan sam predsedniku Češke Milošu Zemanu na stavovima po pitanju Kosova. Danas sam govorio o našoj politici prema Kosovu i o problemima sa kojima se suočavamo. Ponovio sam stav Srbije da je kompromisno rešenje jedini mogući put za budućnost celog Zapadnog Balkana i u EU, ali i za bolje odnose između ljudi koji žive na Zapadnom Balkanu – rekao je Vučić.

2 COMMENTS

  1. Meni je g.-din Miloš veoma drag i Česi su mi drag narod jer nas vezuje tradicija panslavenizma i to da su mnogi Srbi studirali svojevremeno u Pragu.To zna i g.-din Zeman jer on je gospodin,ali za dobro svog naroda on se ne može odreći načela EU a to je i priznanje Kosova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here