Foto: Tanjug/AP
Vučić na svečanosti proslave dana MUP Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić danas je na početku svog obraćanja na svečanosti povodom Dana policije i MUP-a, ispravio ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina koji ga je nazvao “predsednikom svih Srba”.

– Nisam predsednik svih Srba, već predsednik Srbije i svih njenih građana, Srba, Bošnjaka, Mađara, Albanaca, Rumuna Slovaka, Bugara, Roma i svih drugih koji u Srbiji žive. Ali, isto tako nikada neću dozvoliti da se odreknemo srpskog naroda samo zato što pripadamo istom rodu – rekao je Vučić.

Poručio je da će se uvek boriti da pomogne srpskom narodu ne dirajući u prava svih drugih i ne ugrožavajući nikoga.

– I u tome jeste jedna od razlika koju smo danas napravili u odnosu na pređašnje vreme. Srbija mora da brine o svom rodu i nema ništa prirodnije, kao što volite svoju decu, porodicu, ništa nije normalnije nego da volite svoj narod i da ga podržavate, ne čineći loše drugome – rekao je Vučić.

Vulin je u svom obraćanju pred pripadnicima MUP-a, rekao Vučiću:

“Kada u teškim vremenima na teškim mestima budete branili istinu o našem narodu, kada budete govorili u ime svih Srba, kao predsednik svih Srba, da se setite ovog stroja i da znate kakva sila stoji iza vas i našeg naroda”.

Tokom obraćanja predsednik Vučić je poručio građanima Srbije da policija mora jednako da štiti prava svih građana, Srbina i Bošnjaka u Pazaru, Mađara i Srbina u Suboticu, Rumuna i Srbina u Vršcu, Bugarin i Srbina u Dimitrovgradu, pripadnika bilo koje nacije i manjinske grupe.

2 COMMENTS

  1. Srbi su u Crnoj Gori manjina. Tačno je da nije svaki Srbin koji se naziva Srbinom. Srbin se postaje doprinosom za srpstvo. I onaj se naziva Srbinom što je komandovao u Dobrovoljačkoj ulici, ima i kod Hrvata koji se zovu Srbima a ubijaju Srbe . Isto tako i englezi i Francuzi kažu da su priljatelji Srbima ali su nas bombardovali. Verovatno što im je propao biznis i u Prvom i u Drugom svetskom ratu zbog Srba. Podržavali su Hitlera i njegovu industriju samo da napakoste pravoslavnoj Rusij.. Štitili su ratne zločince i onda i sada…. Treba Srbi u Crnoj Gori da traže pravo na autonomiju, jezik i Svetosavlje..

  2. Jesi. Predsednik svih Srba ali i svih građana Srbije. To ne treba deliti. Ti nisi Franjo Tuđman koji je na Trgu Bana Jelačića 1990 rekao: “Hrvatice i Hrvati želim vam sretnu Novu Godinu”

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here