Printscreen
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je sa premijerkom Italije Đorđom Meloni imao sadržajan i dobar sastanak i istakao da Italija vidi Srbiju kao pouzdanog, stabilnog, malog, ali važnog saveznika i prijatelja na Balkanu.

Vučić je za TV Pink rekao da posetu Meloni Srbiji očekuje pre kraja godine.

On je rekao da je Meloni sa njim i premijerima Severne Makedonije i Albanije, Dimitrov Kovačevskim i Edijem Ramom razgovarala detaljno i dugo o svim pitanjima i da je razgovor bio suštinski dobar.

Vučić je rekao da je sa Kovačevskim i Ramom tokom posete Italiji, prve van zemalja članica inicijative Otvoreni Balkan, imao važne sastanke, jer su osim sa Meloni, imali prilike da razgovaraju i sa drugim važnim italijanskim zvaničnicima.

On je preneo da je sa Meloni razgovarao o svim važnim pitanjima bilateralne saradnje i odnosu prema EU kao i sveukupnim odnosima i onome što može da se učini da bi se ti odnosi unapredili.

Podsetio je i na nedavno održan biznis forum sa Italijom u Beogradu i koliko je bio važan za Srbiju, odnosno za rast trgovinske razmene.

Vučić je rekao da je Italija trenutno na trećem mestu po trgovinskoj razmeni sa Srbijom, ali da očekuje da će kada počne proizvodnja Stelantisovog automobila u Kragujevcu da se popenje na drugo ili prvo mesto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here