Tanjug

Ivica Dačić biće predsednik Skupštine Srbije, rekao je Aleksandar Vučić, a poslaničke grupe već sutra će podneti predlog za to.

– Srpska napredna stranka nastaviće da saraduje sa Socijalističkom partijom Srbije u novoj vladi, u nešto izmenjenom formatu – rekao je večeras Vučić.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da SNS, nevezano od toga kolika je njena snaga, mora da poštuje SPS i ne sme da pokaže osionost i bahatost i da će, iako im SPS nije potreban u vladi, nastaviti da radi sa njima.

– Moramo da pokažemo i ljudsku korektnost, a ne da im kažemo da nam nisu potrebni. Socijalisti nam nisu potrebni, kao što nisu bili ni ranije, ali postigli smo zajedno dobre rezultate – rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su on i Ivica Dačić imali nešto drugačija viđenja kako bi vlada trebalo da izgleda ali da je prihvatio Dačićeve predloge.

Vučić je dodao i da se danas dogovorio sa predsednikom Srpskog patriotskog saveza Aleksandrom Šapićem da oni imaju jedno ministarstvo u novoj vladi, kao i da je Šapić bio spreman da podrži politiku vlade i bez učešća u njoj.

Kaže da je danas imao priliku da bolje upozna Šapića i da on nije imao zahteve za ministarstvima i direktorska mesta kao uslov za saradnju.

– Na kraju smo se dogovorili i to više na moje insistiranje, nego na njegovo, da imaju jednog ministra u vladi, ali je čovek rekao da je spreman da podržava politiku, a da ga ne zanima i da u njoj učestvuje u pravljenju politike, onda sam mu govorio o brizi i svim problemima koji se dešavaju – rekao je srpski predsednik.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here