Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon sastanka u Briselu sa predstavnicima privremenih vlasti u Prištini i evropskih posrednika.

Vučić je potvrdio da je Kurti, tokom sastanka, optužio Srbiju za tri genocida.

Predsednik Vučić je na ovo žestoko odgovorio.

– Ovo je bio težak sastanak. Nismo mogli ni oko čega da se dogovorimo. Veoma sam zabrinut za sudbinu Srba na Kosovu i Metohiji – rekao je Vučić.

On je naveo da dve strane nisu mogle da se usaglase oko jednog uslova.

– Trebalo je obe strane da se usaglase da će se uzdržati od bilo kakvih provokativnih akcija i poteza koji bi mogli dovesti do destabilizacije situacije u regionu. Albanci ne žele da razgovaraju ni o čemu. Čekaju da neko natera Srbiju da prizna Kosovo. Ne žele da pričaju o ničem. Kurti pominje neki genocid. Čovek se vratio u 19. vek. On se bukvalno vratio u 19. vek. Priča o genocidu, a onda bih i ja mogao da pričam o albanskim jedinicama koje su se borile na strani nacista – rekao je Vučić.

1 COMMENT

  1. Ako je neko genocidan onda su to Albanci!!! Ziveti sa njima ili medju njima je Horor!!!! Kulturni verski i svakakav genocid!!! Oni i groblja Srbska ruse al dok imaju zastitu nacista sa zapada bice i genocida!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here