Tanjug

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da odluka o novim ministrima nije jednoglasno usvojena na sednici stranke i da su bila dva glasa protiv i jedan uzdržan. Rekao je i da Ministarstvo odbrane nije “utešna nagrada”, kao i da Bratislav Gašić ostaje na čelu Bezbednosno-informativne agencije.

– Ja sam tu zamenu predložio, kao što sam predložio i za Zoranu i još neke stvari, Ana je predložila neke druge stvari, mi pregovaramo, slučajno sam bio nosilac liste. Siguran sam da nije samo jedno ministarstvo koje treba da zada udarac mafiji. Ako neko misli da je Ministarstvo odbrane kazna, moram da vam kažem da je to moje ministarstvo – rekao je Vučić.

On je naveo da će se krajem 2021. izmeriti rezultati vlade i da će se videti ko je šta uradio, a ko nije.

“Da onda možemo i doadtne promene, ukoliko dobijemo poverenje. Stranka je zahtevala od svih nas, a posebno od premijerke, da se energičnije nego ikada zemlja suprotstavi kriminalu i korupciji i lično ću na tome da insistiram svakog dana”, rekao je.

Kako je rekao, zadovoljan je što je svetski prosek žena u vladi 25-26 odsto, dok će kod nas biti viši. Poručuje da nije neko ko podilazi “ključ varijantama” da neko bude ministar samo zato jer je određenog pola i dodaje da su birali energične i vredne žene.

– Molio sam da budu prihvaćene dve dame koje nisu funkcioneri SNS, Anđelu Atanasković znam iz vremena Ministarstva odbrane, kako je ni iz čega napravila mnogo, žena koja zna sve probleme privrede, ima strahovitu energiju. I za Dariju Kisić Tepavčević to mogu da kažem. Tomislav Momirović ne treba da bude iznenađenje, on je jedan od onih koji nisu svoju moć zasnovali na kreditima. Želim im uspeha, hvaliću ih i braniti kad zasluže, kritikovati kad zaslužuju – naveo je Vučić.

Rekao je i da će biti velikih promena u SNS, ali da će to biti prepušteno članstvu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime