Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je ubistvo policajca na Kosovu za svaku osudu i da ne postoji opravdanje za tako nešto.

On je tokom vanrednog obraćanja povodom poslednjih dešavanja na Kosovu rekao da se desilo ono na šta on upozorava dugo, a to je da su se Srbi pobunili “ne želeći više da trpe Kurtijev teror” i da je to bilo pitanje vremena.

– Ne želim da opravdam ubistvo albanskog policajca, niti je to moguće pravdati. To je za svaku osudu – naglasio je predsednik Srbije.

On je preneo da su, prema informacijama srpskih službi, trojica Srba sa Kosova i Metohije stradala i to dvojica od snajperske vatre, sa velike udaljenosti.

Na početku obraćanja istakao je da je danas jedan od najtežih dana za našu zemlju i naš narod od 2004. i 2008. godine.

– Jedan od najtežih dana za našu zemlju i naš narod od 2004. i 2008. godine. Od 1999. godine, kao što znate nemamo efektivnu kontrolu na KiM. Trebalo nam je mnogo vremena da sami ispitamo šta se dogodilo na KiM. Da bismo mogli da saopštimo istinu ljudima, i da pripremimo teren za donošenje odluka – rekao je Vučić..

Preneo je da je oko 2:46 grupa Srba sa Kosova postavila dva kamiona kao barikade u Banjskoj, na severu Kosova.

– Zatim dolazi Kosovska policija koja pokušava da ukloni barikade. Dolazi do sukoba sa Srbima koji su barikade postavili. U tom sukobu ubijen je policajac Afrim Bunjaku i ranjeno još jedno lice. U 8:37 sledi zatvaranje administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak i okršaji još traju. U 10:15 obaveštavaju o antiterorističkoj operaciji – naveo je on.

Podvukao je da, iako je o tome govorio mnogo puta, iako je svakog dana u Briselu i Njujorku upozoravao da do svega ovoga može da dođe, malo ko je želeo da sluša.

– Srbi sa Kosova, i to ne ljudi iz centralne Srbije, kako su lagali u prištinskim medijima, su se pobunili ne želeći više da trpe Kurtijev teror – naveo je Vučić.

Podsetimo, jedan policajac je ubijen, a dvojica su povređena sinoć u napadu na jedinicu kosovske policije na ulazu u selu Banjska na severu Kosova. Ubijena su trojica napadača, a jedan je uhapšen.

6 COMMENTS

  1. Srbija plače i za životom policajca Albanca i za životima srpskih ustanika. Ako i Vučić zna da je Kurti kriv i ako je i porodica ubijenog Albanca pozvala Kurtija na pregovore sa Srbima, a ustanici su se borili protiv Kurtijevog terora – onda je red da se krivac uhapsi i istaži politička pozadina podrške koju ovaj čovek ima na Zapadu !!! Ko će to uraditi ???

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here