Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je za njega Kosovo deo Srbije, ali da neće da laže narod i kaže da je “sve naše”.

– Neću da lažem narod i kažem da je sve naše i lako ćemo mi to i da se junačimo. To ne podnosim, jer ta laka rešenja vode do ambisa. Ja narodu kažem – nije sve naše, ali nije sve ni njihovo – rekao je Vučić.

On je dodao da je naš posao da pokušamo da pronađemo kompromis.

8 COMMENTS

  1. A nije ni tvoje da ga prodajes na lakat…ako ne umes da resis problem, skloni se i pusti nekoga ko ume. Nije to problem koji mora da se resi odmah, mnoge drzave imaju sporove koji traju vekovima. Doci ce i nase vreme. Trenutno smo u jako losoj poziciji za pregovore, trba cekati…

  2. Nase je sve i tacka! Niko te nije ovlastio da ti delis Kosovo! Ako neznas da vodis politiku ajd sidi sa bine!

  3. a sta je njihovo, jedino ono sto kupili od srba? Ima ih 600-800 000,ostali mogli doci iz Albanije.Srba sa Kosmeta ima vise od milion, tu racunamo i proterane i poreklom sa Kosmeta. Drugo, po osnovama OEBS manjine moraju biti lojalne drzavi u kojoj zive..

  4. Vucicu nista nije tvoje Srbija je narodna zemlja ti nemozez i ne smes da poklanjas i da delis Kosovo dobro pazi sta radis .Neka ti bog pomogne .

  5. Ovo je vrlo neprecizna i rekao bih netakticna izjava Predsednika,kojom(kao i nekim drugim izjavama) samo slabi pregovaracku poziciju RS.Naime formalno pravno i po ustavu Srbije i po vazecoj rezoluciji SBUN, Kosovo i Metohija je U POTPUNOSTI deo Republike Srbije,kao njena autonomna pokrajina.A to sto prema stanju na terenu Srbija nema vlast na celoj teritoriji KiM,nije razlog da se daju takve izjave. Cinjenica ako pogledamo poteze Pristine svih ovih godina unazad, da je njena maksimalisticka politika mnogo uspesnija sa vise rezultata nego nasa popustljiva kompromisna politika,kojom smo svih ovih godina vlastima u Pristini,samo prepustali po deo ingerencija koje su pre toga bile u nasim rukama,a da zauzvrat nismo nista dobili(granice,sudstvo,ucesce u politickom zivotu,briselski sporazum…). Zapravo posle svake koncesije dobijali smo samo nove i jos jace zahteve i ponizavajuce akcije Pristine. Iako su sve ovo proverive i opstepoznate cinjenice, Srbija i dalje nastavlja sa tom samounistavajucom politikom!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here