Tanjug
Aleksandar Vučić, Miroslav Lajčak i Aljbin Kurti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da Aljbin Kurti, kada se sretnu u Briselu, ne sme ni da ga pogleda u oči, jer ima samo jedan cilj – da pobije i protera sve Srbe sa Kosova.

– Kurti želi da protera srpski narod sa Kosova i da oni nestanu sa te teritorije – rekao je Vučić.

On je naveo da je ponosan na svog sina Danila, koji nije želeo da skine majicu “Predaja nije opcija” čak i kada su mu, podseća, pušku uperili u glavu, te demantovao tvrdnje kosovskog ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje da je na snimku iz Gračanice, koji je izneo u javnost, sa njegovim sinom bio Milorad Jevtić.

Vučić je pozvao Srbe sa severa Kosova da izađu sa inicijativom za što skorije izbore, kako bi došli do osnovnih poluga vlasti na severu Kosova.

– To je moja molba, da se izađe što je moguće pre na izbore, i da tako pokrenemo postupak konsolidacije i da vidimo kako i na koji način da osnovne poluge vlasti da dođu u ruke onih koji tamo žive, iz ruku onih koji nikad nisu živeli tu, niti će – rekao je srpski predsednik.

Dodao je da oni koji govore da su Srbi napustili institucije treba da budu svesni da su to uradili, tek kada ih je praktično ukinuo Aljbin Kurti.

– On je smenom Đurića ukinuo tu policiju, tada su napustili institucije, ne iz svog hira. A, ključni razlog je što su 10 godina čekali formiranje ZSO, a da te ZSO nije bilo – rekao je Vučić.

9 COMMENTS

  1. Velemajstor banalizacije.
    Kurti sag’o glavu a Kosmet – ode.
    Rezultati sve govore, sinko.
    Ne moraš da nam objašnjavaš.
    Tuga.

    • Izmedju Vucica i Dodika vodi se bitka ko vise moze slagati glupi narod.Mislim da po tom pitanju Vucic mora jos da uci od Dodika.

  2. jos nekog dana ..
    pa cemo umesto car lazara u mitrovicu .. skllonit cemo njegov spomenik i stavimo aco… ili jos bolje aco i radojçiç…
    zajedno…..
    posto su nasi junaci…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here