Tanjug
Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić obišao je radove na izgradnji saobraćajnice Lajkovac-Iverak, nakon čega je odgovarao na pitanja novinara.

Komentarisao je predstojeći sastanak u Vašingtonu zakazan za 27. jun.

– Ne znam ni šta će da bude tema, ni koja delegacija će ići. Ja očekujem racionalni razgovor. Mala je Srbija da bi zapovedala Beloj Kući, ali dovoljno velika da bi istakla svoje interese – poručio je.

7 COMMENTS

  1. Ne traži od tebe niko da zapovedaš bilo kome, pa ni Americi.
    Tvoj je posao da braniš i odbraniš državu, ako si sposoban ako nisi ti se skloni i radi nešto drugo.
    Ne ide se na letovanje bez rezervisanog aranžmana, tako da nešto ne verujem u tu tvoju priču da ne znaš šta je tema.
    Nekada su narod, vojska i političari branili državu sa Krfa. A ovi danas samo kukaju i zapomažu iz udobne fotelje.

  2. Predsednoče ovde Vi pišete ili govorite nama narodu Srbije Vaše reči: Za nas je bitno kako da pomognemo našem narodu i sačuvamo naš nacionalni interes ? – izjavio je Vučić. Bilo bih mi drago da ste izjavili teritoriju koju nam je uzela Amerika drugo nas ne interesuje samo tritorija koja nam je oduzeta.Mi znamo da je naša Srbija samo nekih 100 i nešto hiljada kvadratnih kilometara. Predsedniče čoveče šta Vi nama izjavljujete? Ili nam solite pamet? Nešto nije u redu. Mi i naša Srbija se nikada po prirodi nije mešala ili zapovedala drugoj državi. Od kud znam šta nam Vi glumite. Jutros pišete sasvim nešto drugo da nećete dozvoliti da se drže pregovori o priznavanju i rekliste da će te izbegavati ili konsultirati za drugi put.

    • Tako je Milane, naravno da pokušava da nam soli pamet i kao i uvek kad daje izjave ne komentariše šta treba da komentariše nego parafrazira neke nebuloze, mora se ovo mora se ono a bitne i prave komentare ne daje. To je ništa drugo nego glumatanje. Šta se mora? Zašto se mora? Zamena teza, besmislena objašnjenja,… to slušamo stalno! Ovakav stav koji on zastupa je ništa drugo nego kršenje Ustava, načela Ustava Republike Srbije član 8. Pitanje za njega, da li poštuje Ustav države koju tobož zastupa ili neke druge države?
      Za njega ni naša država ni Ustav ne postoje, on to krši svakodnevno. Kao da je Srbija njegova despotija pa može da je krčmi kako mu se ćefne. Stalno kuka i glumi kako mu je teško kako ga neko pritiska, agresija, okupacija, a zašto on bilo šta mora? Da li je ucenjen? Da li je tu gde jeste zato što su ga za to spremali?
      Ako nisi sposoban nađi sebi drugi posao predsedniče, na biro rada pa pokaži ti nama koliko si marljiv … zaposli se i ti jednom u životu i radi nešto. Dokle više da pametuješ i soliš pamet

  3. Gospodine presednice,
    Lobirajte kod Izraela da Amerika povuce priznanje Kosova i Metohije, oni su mali samo po teritoriji.

  4. Pametan drzavnik ne mora ici tamo gde ga cekaju uslovljavanja! Daj ostavku ako narodu zelis dobro i narod ce Ti biti zahvalan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here