Facebook/SNSD
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić u Drvaru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je po dolasku u Drvar da je danas za taj grad iz Srbije prebačeno milion evra za ulaganje u najvažnije projekte od interesa za građane, uključujući vodovod, kao i za izmirivanje dugovanja koja opština nije mogla da pokrije. Drvar je većinski srpska opština na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

– Veoma sam srećan što sam ovde. Neko mi je rekao da od Berlinskog kongresa svakako, a možda i od pre, nijedan od srpskih knezova, kraljeva, pa onda predsednika, premijera… nikad nije došao u Drvar. Srećan sam što sam ovde i što smo nešto malo mogli da pomognemo – rekao je Vučić.

Deo od milion evra koje je Srbija donirala Drvaru, odnosno 75.000 evra, biće izdvojeno za neisplaćene obaveze prema porodiljama, majkama sa troje i više dece, i rešavanje sličnih problema sa kojima se suočava opština.

– Ostalo će biti uloženo u najvažnije projekte. Molili smo ljude da dostave projekte, a imate gotov projekat za vodovod i u to će odmah biti uloženo – rekao je Vučić i poručio stanovnicima Drvara da ostanu na svojim ognjištima, naglasivši da ovo nije kraj podrške Srbije.

Dodao je da će Srbija nastaviti da pruža podršku ovom kraju i da će dati što bude potrebno. Vučić je naglasio da će biti doneta odluka o davanju posebnih subvencija za naše ljude koji žele da ulažu u ove četiri opštine – Petrovac, Drvar, Grahovo, Glamoč.

– Te opštine će imati poseban podstrek Srbije – rekao je Vučić i dodao da novac za Drvar neće biti mali.

1 COMMENT

  1. Vučiću ne mislim da je pameno, radi očuvanja Dodiga na vlast, razbacivati se novcima poreskih obveznika Srbije po inostranstvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here