Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je mnogo toga dobrog došlo sa Zapada, ali su došle i stvari koje nisu tako dobre.

– Ja ne mogu na neozbiljan način da slušam šta ljudi govore, osim što moram da pitam je li onda i to što se u Rusiji dogodilo bio deo zapadnih vrednosti. A tamo se gotovo istovetan slučaj dogodio kao i ovde. Sa nešto više žrtava – rekao je Vučić odgovarajući na pitanje medija da neki navode da su stvari koje dolaze sa Zapada uzrok masakra u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Dodao je da, kada je u pitanju odnos prema modernim tehnologijama i razvoju softvera, Srbija mora da bude najuspešnija u “ovom delu Evrope”.

– I po izvozu IKT usluga, softvera moramo da budemo najuspešniji. Ali da li postoji neki problem u tome što nam deca ne igraju fudbal, odbojku, košarku? Mi gradimo terene koji su prazni. Džabe ih gradimo. Nema dece da tu igraju zato što svi ‘drndaju’ telefone. I tu ima dobrih sadržaja, ali ima i katastrofalnog sadržaja – rekao je Vučić.

Naveo je da je upravo zato predložio da dostupnost sajtovima koji promovišu ubistva bude ograničena.

– Strukturalno i suštinski ne smemo da zadiremo u slobodu ljudi, ali neke granice razaranje tradicionalnog tkiva moraju da postoje. Iako nisam u potpunosti saglasan, spreman sam da otvorimo u tu vrstu rasprave o vrednostima kojima smo izloženi svakoga dana – rekao je Vučić.

Dodao je da je potrebno analizirati ovaj događaj i kako bi se ustanovilo šta je pravi problem.

Naglasio je da se u Srbiji dve godine nije dogodilo “mafijaško ubistvo”.

– Mi smo jedna od najsigurnijih, najbezbednijih država u Evropi. I onda vam se dogodi ovakva tragedija. Ko je kriv za ubistvo u Ivanči, ko je kriv za ubistvo u Jabukovcu. Nasilje? To su stvari koje se dešavaju, ali je problem kada su u pitanju deca – rekao je Vučić.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here