Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je večeras da ključno rešenje za probleme na Balkanu leži u međusobnim razgovorima i naglasio da moli sve da razumeju da sami u regionu moramo da rešavamo svoje probleme.

– Nemojte, kad vas molim vi da nam određujete, kad god ste nam vi, Austrijanci i vi, Nemci određivali, uvek smo samo ratovali i uvek smo samo imali probleme između sebe, jer su se neki oslanjali na Austrijance i Nemce očekujući da će one druge u regionu da pobede –  rekao je Vučić gostujući na TV Prva.

Predsednik je naglasio da ga interesuju obični ljudi, a ne politički stavovi Sarajeva.

– Molim sve druge u regionu, pre svega molim Bošnjake, Sarajevo me ne interesuje politički, uopšte me ne zanimaju, interesuju me samo ljudi obični, samo da razumeju da mi sami moramo da rešavamo svoje probleme – rekao je predsednik Vučić.

On je najavio da će u ponedeljak razgovarati sa Bošnjacima ovde u Srbiji.

– Mi imamo jednu zemlju. Mi moramo da živimo na najnormalniji mogući način, sa daleko nižim tenzijama i moramo da gledamo u budućnost i da gledamo šta ćemo da radimo sa EXPO, šta ćemo da uradimo za mlade ljude, šta ćemo da uradimo za budućnost Srbije i kako će naše plate da budu veće – naveo je on.

Naglasio je da je izuzetno ponosan na činjenicu da su se stvari izmenile u odnosu na pre 25 godina, kada je od 10 Bošnjaka koji su napuštali Novi Pazar i odlazilo, ne u inostranstvo nego u region, devet išlo u Sarajevo i sarajevsku oblast, a jedan u Beograd ili neki drugi grad u centralnoj Srbiji.

– Danas je devet prema jedan za Beograd i ponosan sam na tu činjenicu. Srećan sam između ostalog i zato što se ovde živi bolje. Zato što su tamo bile plate 60 evra veće i 2012. Danas je plata u Srbiji veća za 150 evra – naveo je predsednik.

Vezano za izjavu muftije Jusufspahića koji je rekao – “ovaj narod nije genocidan, moja Srbija to ne zaslužuje” predsednik je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost zbog svega što je muftija naveo.

Predsednik je rekao da je muftija divno govorio i o suživotu, a naveo je i da muslimani na teritoriji Srbije koji su pod vlašću većinskog pravoslavnog stanovništva, žive i rade u slozi i dele zajedničku sudbinu vekovima.

Vučić je dodao da je zahvalan i muftiji i patrijarhu Porfiriju. Patrijarhu, kako je rekao, zbog toga što je mnogo učinio za sve nas i za srpski narod i ujedinjenje.

– Ali sam zahvalan i gospodinu Josufspahiću sa kojim sam na dnevnom nivou razmenjivao poruke kad sam bio u Njujorku. Mi se poznajemo već, mislim, 35 godina. I pre politike i potpuno privatno i hvala mu na svemu – rekao je predsednik i dodao da mora da kaže da ima i dobre odnose sa muftijom Mevludom Dudićem.

– Nastavićemo da radimo. Ni Srbi nemaju nikakav razlog za strah, ni Bošnjaci nemaju nikakav razlog za strah ovde kod nas – rekao je predsednik.

5 COMMENTS

  1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  2. Као прво…отјерај НАТО и све друге из ЕУ.По Уставу Србије, очисти Косово.

  3. Samo ti moli te tvoje “prijatelje”koji Srbiji zabadaju noz u ledja,posebno Crnogorci koji “okupirali”Srbiju a podrzavaju antisrpsku politiku,sram ih bilo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here