Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je sinoć da sledi teško vreme, ali da Srbija mora da preživi, a da ne bude kriva, te da ta borba neće biti laka.

On je u obraćanju poslanicima istakao da je kosovski premijer Aljbin Kurti pokrenuo talas demonstracija u Prištini, gde će sutra izvesti studente na protest protiv ZSO. Naveo je da nije siguran da svi razumeju sa čime se Srbija suočava.

– Ne razumemo šta se zbiva, da nam sledi mnogo teži ratni sukob, njegovo širenje, teže sankcije, veći problemi, a moramo da preživimo a da ne budemo krivi – poručio je Vučić.

On je naveo i da je neophodno da se razgovara, da se traže rešenja.

– Da progutamo pljuvačku, knedlu, žabu, ne ugrožavajući naše interese, ali da idemo ka kompromisu. Mnogo teških dana je pred nama, mnogo planova moramo da napravimo, da pokušamo da smirujemo odnose sa Albancima, u najboljem interesu ljudi na KiM, jer oni tamo žive – rekao je srpski predsednik.

Poručio je da bi bilo katastrofalno da se uđe u bilo kakav sukob.

– Zato brinem zbog ovog u Prišini, opšta je histerija. Od sutra kreću studentski protesti. Naravno da će Srbi biti ugroženiji i da moramo da brinemo – rekao je Vučić.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here