Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas i preduzeće “Radijator inženjering” u kraljevačkom naselju Grdica, koje je nedavno pogođeno poplavama i istakao da bi za Kraljevo bila katastrofa da nakon 2014. godine nije urađen protivpoplavni bedem. 

Kako je rekao, važno je da se popune i preostale “rupe” u zaštiti od poplava, odnosno da se u potpunosti urede manji, lokalni vodotokovi.

Prema njegovim rečima, za Lučane i Kraljevo biće potrebno oko 1,8 miliona evra za uređivanje korita reka.

– Završite to, da više nema problema. Da rešimo probleme ljudi Grdici, Sirči, Adranima jednom zauvek – obratio se Vučić direktoru “Srbijavoda” Goranu Puzoviću, koji je sa njim obišao fabriku.

– Dosta smo uradili, ali moramo i sada sve rupe da zakrpimo, da zaštitimo Kraljevo – podvukao je predsednik.

Puzović mu je preneo da su u naselju Grdica probleme napravili manji vodotokovi, kao i da će “Srbijavode” pomoći gradu oko izrade plana, kao i da je načelno dogovoreno da se jedan most zameni.

Vučić je fabriku, koja se bavi montažom i proizvodnjom kotlova za centralno grejanje, obišao sa rukovodstvom, a direktor Rade Janjić je rekao da se pričinjena šteta meri u stotinama hiljada evra.

Kako je naveo, oštećene su sve mašine za proizvodnju, sečenje i savijanje limova, CNC laseri, apkant prese, automatske savjačice, probijačice, poluautomati za struganje materijala, roboti za automatsko varenje…

Preneo je predsedniku da je u prošli ponedeljak, u pogonu voda dostigla 70 centimetara, ali i istakao da je jedan pogon počeo da radi već u sredu posle podne, a drugi u četvrtak.

Takođe, dodao je da je 70 odsto mašina osigurano.

Janjić je naveo i da je preduzeće samo prošle godine proizvelo 13.200 jedinica, a da ove godine ima već porudžbinu od 7.000 za Italiju.

Kako je rekao, 80 odsto proizvoda se izvozi, najviše u Austiju, a zatim i u Nemačku.

– Ovde se plaća svaki sat na poslu, prosek plate je preko 650 evro – dodao je Janjić.

Preduzeće “Radijator inženjering” se bavi montažom i proizvodnjom kotlova za centralno grejanje, zapošljava više od 350 radnika od kojih je 40 diplomiranih mašinskih inženjera koji svakodnevno rade na usavršavanju kvaliteta proizvoda.

1 COMMENT

  1. 180 dinara do 220 dinara po satu puta koliko sati je jednako 650 evra, čista laž. Lako se proverava na koliku platu je platio porez

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here