Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u parlamentu da će Beograd možda morati da uvede sankcije Rusiji.

Vučić je rekao da nije oduševljen predlogom Stranke slobode i pravde (SSP) da Beograd uvede sankcije Rusiji, ali da ne zna koliko ćemo izdržati da takve mere ne uvedemo.

– Vi kažete da ste za sankcije, ja kažem ne znam, možda ćemo morati. Dok možemo da ne moramo, bolje je da ne moramo. Ta Rusija ako ništa, pomogla nam je 2015. godine. Nije nam pomogla ni 2003. kad se povlačila, nije nam pomogla ni 1992. i sve je to tačno, i sve ja to znam. Ali treba da pamtite ponekad dobre stvari, a ne samo loše – rekao je Vučić tokom rasprave sa šeficom Poslaničke grupe Ujedinjeni Marinikom Tepić.

– Da, zato što nismo uveli sankcije Ruskoj Federaciji, za to plaćamo cenu. I plaćamo cenu koja je mnogo viša od onoga što može da se vidi, ali to je pitanje političkog opredeljenja našeg rukovodstva. Da ste tražili od nekih ljudi, mogli su da vam izračunaju, ta cena uopšte nije mala. Ali to je rezultat samostalnog odlučivanja. E sad, možemo da raspravljamo o tome da li je to potrebno na ovaj ili na onaj način, ali to je tema – rekao je on.

Vučić je izjavio da je odmah dao do znanja da mu se ništa ne sviđa u predlogu Evropske unije vezanom za rešenje kosovskog problema.

– Izneo sam najlošije detalje sporazuma, da bih ukazao na težinu situacije – naveo je on.

10 COMMENTS

 1. Ako se uvedu sankcije Rusiji onda nece biti Srbije niti Kosova u sastavu
  Srbije !
  Ako se sankcije ne uvedu onda šiptari
  i amerikanci moraju da napuste svetu
  Srpsku zemlju !
  Putin je bio dobar prijatelj sa Vucicem
  ali saznao ko je Vučić pa ga otkacio!
  Šta je Srpsko rukovodstvo uradilo za
  Srpski narod od 1999 nije sprovelo
  Rezoluciju 1244 UN nije sprovelo ZSO
  Predsednik Koštunica je iz zatvora oslobodio Kurtija zloglasnog neprijetalja Srpskog roda eto šta su
  rukovodioci Srbije sve uradili za Srpski
  Narod!
  Ambasade U.S vode politiku u Srbiji
  Milošević je uvek narodu govorijo da
  u Srbiji ima mnogo stranih plaćenika
  zato sve stoji u mesto ništa se ne sprovodi u korist Srpskog naroda !
  J

  • A gde su bili Rusi 1999, a što su se povukli sa Kosova 2003 ??? Pa hteli su dobre odnose sa Nemačkom i SAD, preko ledja Srbije…Svako nek prizna svoju grešku i Zapad što nas je krvnički rastrzao i Rusija koja nas nije zaštitila, pa ćemo onda i mi da priznamo da nam je trebalo vreme da se sastavimo i krenemo dalje onako kako Srbi to rade.

 2. Не дао ти Бог!
  Урадићеш то против воље народа…
  a, “Vox populi – vox Dei” (Глас народа, глас Божији)

 3. KADA JE ZAPAD PREKINUO ODNOSE SA RUSIJOM NAVEO JE KAO RAZLOG UCENE ENERGENTIMA OD STRANE RUSIJE! TO SU URADILI I PO CENU OGROMNIH GUBITAKA,SAMO ZATO DA NE DOZVOLE UCENE; PAMETNOM DOVOLJNO;
  ZASTO MI DOZVOLJAVAMO UCENE

 4. Kroz istoriju je nasa vlada cak i sa hitlerom potpisala pakt. (Bez pitanja naroda) pa se zna koako su prosli zato bolje pitati narod ne donositi vazne odluke samovoljno…

 5. Боже ☦️сачувај нас
  Од сваког зла

  🙏🏻☦️☦️🙏🏻
  🇷🇸🇷🇸🇷🇸
  Куда иде ова политика
  Како се то тако може

 6. Глад народе је глас Божији, само ако је тај народ – веран Богу (хришћани). У супротном је веран грчким демонима, па се зове демонски народ, или \”демос\” (одемоњени). И иза демона стоји сила, само не сила разума, него сила безумља.

  Против таквога народа (избезумљеног) се владар мора борити. Како зна, кукала му мајка.

  Нема нам никоме спаса до Спаса. Ко неће Спаса а хоће спас, неће добити ни једно ни друго.
  А да би добили Спаса, морамо се покајати. Прво јер убисмо Вожда који нас је повео у слободу (зато изгубисмо слободу), па онда за убиство своје српске власти Краљемладенаца Обреновића (Краљ Саша нам је повратио Хиландар, који је до тада био у туђим рукама, и донео оно Мирослављево Јеванђење на коме се истоимени Председник заклео на верност народу), па зато изгубисмо своју српску власт и за убуство потомака Немањића, принца Франца и принзезе Софије и маленог нерођеног принца у утроби јој. чиме изгубисмо и везу са Немањићима.
  Овај демонизовани народ је и против Бога и протв вере и против Немањића. Само није против својега стомака и зелених новчаница које га гура у пропаст.

  Ру-совјетија се ставила на страну наших непријатеља, а ми је – овим – нисмо издали. Добра је то политика. Отрезниће се Ру-совјетија од црвеног и блудног вина, скинуће са Кремља петокраку, па ће увидете своје грешке. Тада ћемо и ми добити награду за ово стрпљење и Косовско своје страдање. Са великом каматом, ако могу да додам.

  До тарда нам је дата ова патња да би нас подстакла не да судимо овим мученицима нашим на власти, него себи за грехе које починисмо, па да их из својег унутрашњег мрака и бестиђа изведемо пред светлост Сунца Правде. Јер њима је боље судити, и њима заиста и можемо судити.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here