Screenshot/Youtube

U Njujorku je danas počela sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj će biti predstavljen šestomesečni izveštaj generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu UNMIK-a, na kojoj Srbiju predstavlja predsednik Aleksandar Vučić.

Vučić je izjavio danas na sednici Saveta bezbednosti u Njujorku da je Srbija ispunila sve teške obaveze iz Briselskog sporazuma, ali da ni posle 11 godina formiranje Zajednice srpskih opština nije na vidiku.

– Dozvolite mi pre nego što pređem na izveštaj o kome danas govorimo, da vas podsetim da je 19. aprila bilo tačno 11 godina od kada je u Briselu usvojen najvažniji sporazum između Beograda i Prištine na putu ka normalizaciji odnosa. Jedan od potpisnika bila je i Evropska unija i 11 godina kasnije, iako su Srbi ispunili sve teške obaveze iz pomenutog sporazuma, ZSO i njeno formiranje nisu ni na vidiku – rekao je Vučić u svom obraćanju, nakon što je specijalna predstavnica generalnog sekretara UN i šefica UNMIK-a Karoline Zijade predstavila izveštaj.

Kako je rekao, 11 godina slučajne ili namerne nesposobnosti Evropske unije da kao garant tog sporazuma stvari pomeri sa mrtve tačke.

– Naravno, to je rezultiralo onim što danas možemo da nazovemo kontinuiranim pravnim nasiljem i fizičkim maltretiranjem srpskog stanovništva na Kosovo i Metohiji – istakao je Vučić.

“Srbija nedvosmisleno osudila Banjsku”

Kada je u pitanju Banjska, Vučić je rekao da je Srbija nedvosmisleno osudila nasilje koje se tamo desilo u septembru prošle godine, dodajući da ta dešavanja nisu bila uzrok, već posledica represije Aljbina Kurtija i progona civila.

– I zato nećemo dozvoliti da se ova tragedija koristi kao alibi za progon Srba kao ni za skretanje pažnje sa toga – rekao je Vučić.

On je kazao da Srbija zahteva momentalno puštanje na slobodu svih političkih zatvorenika koje drži prištinski režim i istakao da ne može biti pomirenja bez oslobađanja svih političkih zatvorenika.

4 COMMENTS

 1. ZIVELA SLOBODARSKA NAJLEPSA ZEMLJA SRBIJA .NIKAD U EU I NIKAD SA
  KRVOLOCNOM AMERIKOM .
  SVOJ PUT GRADIMO POSTENO ,RADNO .
  SRBI NIKAD NECE ROBOVATI !!
  SRBIJA SILA ! RUSIJA MOC !
  BRACA !!!

 2. SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

 3. Браво
  сјајно речено , слажем се
  Превише је очигледно да је и ЕУ и америка спонзор албанцима.
  Преговори су намјењени да се од Срба узме све , заузврат да се протјерају из своје Свете Земље,
  Као и у хрватској.
  Те преговоре треба што прије прекинути,вратити у УН одакле су на силу и пребачени под западну контролу.

  🇷🇸☦️🇷🇺

 4. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U BRICS! ZIVELA BRICS! ZIVELA RUSSIA! ZIVELA SRBIJA, BRICS SRBIJA, ZIVELA UNIJA BRICS SA SRBIJOM U NJOJ. BRICS SRBIJA, KONACNO SVOJA NA SVOME MEDU SVOJIMA.
  ONI KOJI NE VOLE ISTOK TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO STO CE ZAPAD PODRZATI MENJAJUCI RUBLJE I JUANE U EVRE I DOLLARA I TRAZITI POSAO U AMERICI I EU I NARAVNO U ALBANIJI. A SVE OSTALO LOSE ISTOKU, MENJATI ZA BOLJE ZAPADNO. I SRBIJA JE NAJBOLJE DA OSTANE NA DINAR. STO CE SE U BUDUCNOSTI SIGURNO I DOGODIGI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here