EPA/Andrej Čukić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Alekandar Vučić izjavio je, povodom pisanja medija u regionu o njegovom govoru održanom u nedelju u Hali Šumice, da su ga proglasili najgorim i da je region zgrožen jer je izjavio da neće da bude sluga nikom drugom osim svom narodu.

On je u video poruci na instagram profilu “buducnostsrbijeav” napisao da je dovoljno da pogledate i pročitate one medije iz regiona za koje znate da Srbiji nikada nikakvo dobro nisu poželeli.

Kako je rekao političari koriste reči na javnim skupovima ne bi li ubedili svoje, ali i predstavnike drugih političkih opcija da govore istinu, ali da neretko, mnogo više od nas, neki drugi govore o sadržaju vaših reči i o suštini onoga što ste hteli da poručite.

– Jutros dok gledam novine, gledam izveštaje sa portala koje su mi pripremili saradnici, uočio sam jednu dobru stvar koja više od svega što sam sam izgovorio, govori o situaciji u kojoj se nalazimo. Od prištinskih medija, naravno gotovo svih ekstremističkih nastrojenih prema Srbiji i srpskom narodu, do ekstremnih islamističkih medija iz Sarajeva, do mnogih drugih, svi su kao oparen skočili, samo zbog toga što sam sinoć govorio u Hali Šumice, i zbog dve stvari, zbog ubrzanog napretka Beograda i Srbije, zbog onoga što sam rekao činjenice o platama u regionu gde je Srbija danas prva, u regionu po visini plata, ali i zbog toga što sam rekao da Beograd koji se uvek hvali svojom kosmopolitskom dušom, jeste i srpski grad – rekao je Vučić.

Dodaje da su ga Gazeta i Slobodna Bosna napali, zbog toga što je rekao da “hoće da nam ukinu državu Srbiju, oduzmu zemlju i da na faks koji dobijemo odgovorimo sa ‘da gazde’, a mi nećemo da imamo gazde i budemo sluge nikom drugom, osim da služimo svom narodu”.

– Zbog toga sam Hitler, zbog toga sam najgori u regionu i zbog toga je region zgrožen. Narode, građani Srbije, sami zaključite – rekao je Vučić.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here