Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je da Srbija još od Berlinskog kongresa nikada nije bila uspešnija od drugih, kao što je to danas, te otuda pritisci, a biće, uveren je, sve žešći i jači.

Vučić je naveo da se ne sme zaboraviti da Srbija nije imala sukob i rat čak ni usled aneksione krize, gde nas je, kako je kazao, mudrost Stojana Novakovića spasila, iako je Austrougarska anektirala BiH protivpravno.

– Kada sve to pogledate, zašto mislite da bi neko morao da se raduje uspehu Srbije? Svi drugi su računali da je Srbija onoliko uspešna koliko mogu da je podjarme ili da budu jači od nje – naglasio je Vučić i upitao kada je Srbija bila uspešnija od drugih u regionu i kada je to bio slučaj od Berlinskog kongresa?

– Nikada. Znate kada je slučaj? Danas. Zato će pritisci biti sve žešći i jači. Nikada kroz istoriju nismo bili bolji od drugih. Uvek smo imali niže plate od BiH, ali se o tome nije govorilo. Imao je Beograd, ali ne i Srbija. Danas prvi put imamo više plate od BiH, mi danas imamo iste kao Crna Gora a zaostajali smo za 150 evra. 30 odsto smo ranije imali niže plate – izjavio je on.

“Slušam da sam ratni huškač”…

– Srećan sam što u Prištini govore loše o meni, ali sa poštovanjem. Govore kao o velikom protivniku. Zamislite da moju sliku okače kao nekim drugim srpskim političarima, ja ne bih mogao da zaspim, ne tu noć, nego nikada više – rekao je Vučić.

Naglasio je da kompromis mora da bude bolan za obe strane i dodao da je svestan svih optužbi koje mnogi upućuju na njegov račun.

– Slušam da sam ratni huškač, a mir čuvam po svaku cenu. Slušam da sam veleizdajnik, ali ne znam šta sam izdao. Na to morate da se naviknete i da trpite. Onaj ko nije u stanju da trpi ne treba da se bavi ovim poslom. Šta god krenete da radite nije dobro. U Srbiji nije dobro ni prva sijalica kada je upaljena – zaključio je Vučić.

4 COMMENTS

  1. Нормално је да ће качити кад им помажеш у остваривању њихових циљева.Можда ће те славити и као крсну славу.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here