Tanjug
Aleksandar Vučić

Obratiću se građanima u subotu, 8. oktobra i tada ću govoriti o svim našim potezima i merama i o tome kakvu ćemo politiku da vodimo u narednom periodu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je naveo da je na Zapadu nervoza sve veća i da će se za pritiske na Srbiju angažovati mnogi. Dodao je i da se “stvari menjaju munjevitom brzinom” i podsetio na sukobe Grčke i Turske, Jermenije i Azerbejdžana, na to da sledi odluka ruske Dume o prisajedinjenju Luganska, Donjecka, Zaporoške i Hersonske oblasti.

– Neće nam biti jednostavno – tvrdi on.

Dodao je i da treba sačekati 4. i 5. oktobar kada će Kosovo da otpočne proceduru prijema za članstvo u Savetu Evrope. Vučić je odgovarajući na novinarsko pitanje od koga dolaze pritisci, rekao:

– Ne borim se ni za Putina, ni za Bajdena. Ni za koga. Borim se za ove divne ljude u fabrici u Inđiji, za svakoga od vas, za sve građane Srbije, za ovu zemlju.

Naveo je da Srbija ne može i neće da prizna očekivanu odluku Državne dume Rusije o prijemu teritorija Ukrajine na kojima su održani regerendumi u sastav Rusije.

– Mi štititmo sopstveni teritorijalni integritet i u našem je najboljem interesu da štitimo teritorijalni integritet međunarodno priznatih zemalja i to je jedino što sigurno ne može da se menja, to su stvari koje su za nas od presudnog značaja – istakao je Vučić.

Dodao je da Srbija u tom slučaju više ne bi imala nikakvu poziciju kada je reč o Kosovu i Metohiji.

2 COMMENTS

  1. “Srbija u tom slučaju više ne bi imala nikakvu poziciju kada je reč o Kosovu” Aha tu vas boli inace biste priznali odmah prisajedinje Luganska, Donjecka, Zaporoške i Hersonske oblasti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here