Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da mogućnost da kosovski Albanci dobiju sve, a mi ništa – ne dolazi u obzir i da na to kao predsednik Republike a ni parlament nije spreman i da je to preneo američkim zvaničnicima tokom razgovora u Njujorku.

Vučić je rekao šta su naši stavovi i da mogućnost da Albanci dobiju sve a mi ništa, da mi njih priznamo – da takve stvari ne dolaze u obzir, možda sa nekim drugim rukovodstvom koje bi na to bilo spremno.

– A spremni smo za razgovor, da što pre počnemo razgovore kako bismo sprečili svaku mogućnost destabilizacije – rekao je Vučić za RTS.

Dobro je to što podržavaju naš evropski put, a drugo je to da ne ulaze u to kako bi trebalo da izgleda dogovor između Beograda i Prištine, ali je važno da se postigne dogovor između Srba i Albanaca, obajšnjava poruke Stejt depratmenta.

– I ono što je loša stvar i ono što je drugačije u odnosu na raniji period , ali ne sasvim novo, to je da oni traže međusobno priznanje. Suštinski to nije velika novost, to smo negde i očekivali, ali smo rekao bih negde pod tepih stavljali sami zahteve velikih sila i trudili se da uživamo u sopstvenim snovima i mitovima. Naše srpske uši su neretko nežne da čujemo sve ono što zaista misle o Srbiji i odnosu sa Prištinom – rekao je on.

Upitan da prokomentariše i protumači saopštenje Stejt departmenta u kojem se navodi da SAD ohrabruje da se fokusira na postizanje tog streteškog cilja ubrzanjem reformi, kao i da obnovi pregovore sa Kosovom o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa koji vodi uzajamnom priznavanju, Vučić kaže:

“Suština je u tom delu oko međusobnog priznanja, jer vidim da su mnogi u našoj zemlji koji su doprineli stavaranju uslova za donošenje odluke o nezavisnosti Kosova, Prištini i međuanrodnoj zajednici našli u tome neku veliku novost. To nije potpuno novi stav SAD, oni su 2008. godine priznali nezavisnost Kosova.”

Amerika je velika sila i ma šta mi govorili, kakvo kod imali rukovodstvo tu njihovu odluku nećemo promeniti.

U tom saopštenju, dodao je, postoje dve dobre i jedna koja je loša po nas. Vučić je rekao šta su naši stavovi i da mogućnost da Albanci dobiju sve a mi ništa, da mi njih priznamo – da takve stvari ne dolaze u obzir, možda sa nekim drugim rukovodstvom.

9 COMMENTS

  1. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da mogućnost da kosovski Albanci dobiju sve, a mi ništa – ne dolazi u obzir i da na to kao predsednik Republike a ni parlament nije spreman – Predsednice dozvolite mi da vas podsetim da se to “na sta ste vi i parlament spremni” naziva IZDAJA i po slovu zakona se ide u zatvor!!!!

  2. Albanci nemaju šta da dobiju.Kosovo je naša zemlja i tu je kraj priče:oko toga nema pogadjanja ,a još manje cenkanja i pregovaranja.Dosta je bilo krstarenja po svetu kojekakvih dijaloga koji ni čemu ne vode.Treba jasno i glasno staviti do znanja svetu a naročito ovim fa,šistima:Kosovo je srpsko i prekinuti bilo kakav razgovor i dogovor o tome.

    • Mi nesmo dobili nista samo nasu smo oslobodili Kosovo je Albansko jer cije su ovce njegovesu i ljivade meni je zao da vi jos zivite u primitivizam mi necemo vas jer ste genocidan i teroristi vrsiliste mnogo teror na ove prostore YU i vas ne voli niko vise ni stoka ni ptice jer i one su imali muke ot vas najlosu bicu koju covecanstvo pamti dzabe se junacite postaliste nista i nista kraj vase er!

  3. Bolesna izjava , kako da delis vlastitu zemlju i to kad ti je komsija na silu otme ? Kad ce jednom domaci politicar jasno i glasno reci KiM je Srbija i nemoze ga niko oteti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here