EPA/Andrej Čukić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije večeras isključio mogućnost da će Beograd biti stavljen u karantin.

– Ne bih isključio primenu predloga doktora Predraga Kona – eventualno stavljanje Beograda kao žarišta u karantin – rekao je Vučić za RTS.

On je rekao da se svakog dana prate brojevi, procenat testiranih i zaraženih i onih koji dolaze sa simptomima.

– Tu oduku ćemo doneti brzo i efikasno – rekao je Vučić.

On je naveo da ne mora da znači da će ta odluka biti saopštena građanima 48 sati pre nego što bude stupila na snagu.

– Ne mora da bude objavljeno 48 sati ranije, ne mislim da je to bog zna kakav problem, da će da traje dugo – rekao je Vučić.

Upitan koliko dugo bi taj karantin trajao, Vučić je rekao da ne može da govori o odlukama koje još uvek nisu ni donete.

Na pitanje da li će građani moći da provedu Uskrs u krugu šire porodice, Vučić je rekao da svakako to neće biti moguće.

4 COMMENTS

  1. Engleska vlada je 19.03.20. donela odluku da korona vise nije opasna bolest. Makron je prihvatio istrazivanje doktora sa svetski vodece Infektivne klinike u Marselju i preporuke autoritativnog Senata da se virus prenosi u izolaciji i zatvorenom prostoru, a da se ne prenosi na otvorenom prostoru u manjim grupama 2-3 ljudi, u kojima setnje dizu imunitet. Nemacki lekar na YouTube intervjuu kaze da su PCR testovi sugestivni, jer registruju svaki molekul virusa. Dr Kon je 2009 imao aferu sa Novartisom, vlasnika Rokfelera, koji je kupio Institut Torlak, koji dobija posao testiranja proglasenih za \”zarazene\”. Farmaceutski trgovci placaju lekare svuda u svetu, po propisanom leku ili vakcini i o tome vode evidenciju. Italija ima slabiju ekonomiju, latinske varalice imaju korupciju u genetici, na 2000 proglasenih za zarazene, samo su 2 zarazena, a i to je pitanje, ali ce vakcinama \”leciti\” 2000 ljudi. Svetski farmaceutski lobi je platio Svetsku zdravstvenu organizaciju da proglasi pandemiju, na SARS-u je zarada bila 3 milijardi evra, na koroni ce biti daleko veca. Svetski farmaceutski lobi je pripremio teren za likvidaciju penzionera i socijale, vlast u Srbiji je najpokornija u Evropi, i najsurovija u prioritetu licnog interesa nad zivotima drugih ljudi.

  2. Hrvatski krizni stožer za borbu protiv Corone su Davor Božinović, Vili Beroš, Krunoslav Capak i Alemka Markotić…stručni ljudi u svakom pogledu, svako radi svoj dio posla i Hrvatska ima rezultate…Niti jedan političar nije prisutan niti daje priopćenja…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here