Vučić: Nećemo dozvoliti proglašavanje Srba fašističkim slugama

Vestionline, Tanjug
2
Tanjug

“Mnogima je Srbija bila spas, narod u Pranjanima i ovog kraja bio je ne samo spas za njih i njihove porodice, već i za jednu važnu operaciju 1944. godine”, rekao je Vučić u obraćanju na obeležavanju 75. godišnjice operacije “Halijard”.

On je istakao da je ponosan na činjenicu da su Srbi od početka sukoba sa nacističkom armadom bili antifašistički orijentisani, iskazano ne samo kroz filozofske rasprave, već kroz žestok otpor partizanskih jedinica, ali i primere, poput operacije “Halijard”, kada se vojska u otadžbini 1944. žestoko suprotstavila fašističkom neprijatelju i pomogla savezničkim borcima.

Srbi su, podvukao je, podizali partizanske ustanke u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, i to je dokaz koliku je Srbija platila cenu u borbi protiv fašizma.

Samo četiri naroda su u Drugom svetskom ratu proporcionalno broju stanovnika platila cenu više od Srba, naglasio je predsednik.

– Zato nikada nećemo prihvatiti revizionizam istorije, nikada nećemo dozvoliti promenu prošlosti u kojem bi tako teško stradalni i napaćeni srpski narod bio proglašavan za fašističke sluge i za nekoga ko je bio agresor na ovim prostorima – poručio je Vučić.

Sa ponosom ćemo da nosimo srpsklo ime, dodao je.

Srpski narod je možda i drugi po broju civila, koji su stradali, proporcionalno broju stanovnika, a stradali su jer su bili Srbi, naglasio je Vučić.

Predsednik Srbije je izrazio zahvalnost američkim prijateljima što su čuvali od zaborava “Halijard”, operaciju koja treba da bude zapamćena kao mesto herojstva i važnosti u prijateljstvu srpskog i američkog naroda.

2 COMMENTS

  1. decko zlocesti iz krapinskih spilja, u svoje ime, za mene si genocidni poglavnik serva u Srbiji, a moji prijatelji nisu fasisti iz nato hordi. — ti i ja smo razliciti svetovi, nepomirljivi.

  2. Kad se zavrsio drugi svetski rat tad su Srbi trebali da prave svoju drzavu a ne da slusaju Tita i da prave novu Jugoslaviju sa onim ko te klao! Ono sto su krvati uradili mi srbi nismo trebali tako lako da oprostimo! Jer jednom ubica zauvek ubica! Bez srba oni nebi bili danas gde jesu a oni to dobro znaju! Komunisti lepo nacrtase kartu, i dadose krvatima maltene 90 % Jadrana, po kom planu? Kad je postajala tada krvatska drzava?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here