Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Srbija neće Crnoj Gori poslati protestnu notu, iako je glasala za usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN. On je za TV Prva ocenio da Crna Gora nikad ne bi glasala za usvajanje eventualne rezolucije o genocidu u Jasenovcu.

– Crna Gora je 2006. rekla – hoćemo da budemo sami, ne s vama, nećemo reći da ste šugavi, ali bolje nam je bez vas. Otišli su i već 2008. priznali nezavisno Kosovo. Je li iko održao opelo za one koji su priznali Kosovo, a nama su ga držali po petsto puta, kad god se držala pridika Srbiji. Da je bilo glasanje za Kosovo da uđe u Savet Evrope, oni bi za to glasali. Crna Gora nikad neće doneti zakon ili rezoluciju ili nešto slično o genocidu u Jasenovcu. Iako su to sami najavili. A to su uradili misleći da će time kupiti dva dana oko Srebrenice, pa da onda svi to zaborave. Ali ja kažem, oni neće biti za tu rezoluciju, javno ću se izviniti ako ne bude tako – rekao je Vučić.

Istakao je da ga je više pogodilo glasanje Severne Makedonije od glasa Crne Gore.

– Uvek ima bezbroj opravdanja… Boli me jer sam najviše uložio u odnose sa našom makedonskom braćom. Ali, nije bilo fer. Pokazalo se da Grčka ima više kičme od Severne Makedonije – rekao je Vučić.

On je naveo da je ”politički vuk” i ”politički veteran”, i da je shodno tome zaključio da su svetski političari bili zaprepašćeni glasanjem o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

5 COMMENTS

  1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  2. Ovima na Vlasti zabrani da predju granicu Srbije dozivotno.Eto Protestnu notu ce dobiti na sledecem glasanju.Crn pecat i obraz dovijeka od Naroda C.G.pravoslavnog.

  3. Gos Vučiču posle svakog poraza kad krenete da rezimirate sjetim se moje pokojne ,Tetke Milice i ona bi tako mlatila slamu na prazno i na kraju ništa nije rekla sad niste baš jasni al dužni jeste reči istinu svom ,Narodu koji ste dobili njihov glas Nečemo il pa Ne smjemo..? To su dva različita pojma u izgovoru definicije ili igranju pojmova jer kad bi vaša nova stara ,Vlada sa istim glumcima bila ozbiljna..!! i državni vrh u najmanju ruku bila normalna..!! Nažalost ko što nije to jeste jasno ko dan svakome da jeste u velikoj nemoči i nevolji biče izgovoreno ovakvih definicija od vaše strane još dugo izgleda tek počinje.
    Jer jedna suverena i ,Normalna država nekadašnja ,Republika Srbija sa ozbiljnim ,Političarima i Ozbiljnom ,Vladom i ozbiljnim časnim ljudima poslanicima ,Skupštini Vlade krenuli bi marljivo da rade izglasaju novi član sa amandmanom za
    protestne Note..!!
    I stime bilo bi poslano svakoj,Državi redom u regionu i u svjetu svima koji su glasali ,ZA ,GENOCID u suprotnom protiv nas i polako ukidali odnose sa te zemlje u svakom smislu ,Trgovinske dogovore i ugovore isto tako i sa njihovim prestavnicima koji posluju u našoj zemlji Srbiji dok za one zemlje koji su bili uzdržane i one koji nisu u opšte glasali bili odsutni u sali ,Državni vrh ,Srbije trebala bih poslati pismo protestne ,Note zbog njihove sramne odluke ,Da sjede na dvije stolice i da Srbija jeste razočarana sa njima i neka im je na čast.

    Dok sve ove ,Države koje su bili uz nas i glasali ,NE Protiv usvajanja Amandmana za ,GENOCID u Srebrenici i stime podelili naš bol sa nama i našim narodom ,Srbije i Srba ko časni prijatelji tim ,Državama naša Republika Srbija mora i dužna je prirediti svečani doček u Srbiji i ugostiti sve te Prjecednike ,Država ko počasne prijatelji Republike Srbije i tako zahvaliti se svima za njihov ogroman doprinos u našoj borbi protiv velike nepravde .Hvala

  4. Znao je i predsednik i ovi okolo njega, Brbabicka, Milorad iz Laktasa, i svi – kad velike i mocne sile nesto naume, mala drzavica tu nista ne moze: sto znaci da su putovanja u New York, placena porezom od narodne muke, bila neosnovana, nekorisna i samo za sopstvenu promociju. Kao eto- ON A.V. se bori kao lav, za srpski obraz, za istinu, za Kosovo, protiv Rezolucija itd… cista politicka demagogija. Ctaj satrologija, jer mi ni od Bg na vodi, niti bilo cega nemamo aman puno koristi. A.V., njegov mladji brat, ono poltrona oko njega – to da. On i oni imaju koristi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here