Tanjug
Aleksandar Vučić

Pred Srbijom su ne laki dani, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić i istakao da se nada da ćemo, kako je rekao, imati dovoljno mudrosti i podrške da uradimo dobre stvari za našu zemlju.

– Idem u Brisel na razgovore sa Albancima, nadam se da ćemo imati dovoljno mudrosti i podrške da uradimo dobre stvari za našu zemlju – rekao je Vučić u obraćanju javnosti u vezi aktuelne situacije sa Kosovom.

On je naveo da “ono što je za nas važno to je da se Srbija ne zalaže za zamrznuti konflikt, da mi želimo da ih rešavamo i ne ostavljamo našoj deci, ali smo tražili razumevanje za osnovne državne i nacionalne interese Republike Srbije i srpskog naroda”.

Predsednik Srbije je istakao da će “dijalog biti nastavljen u veoma kratkom vremenskom periodu i Srbija će se odazvati pozivu u Brisel i uvek ćemo biti spremni da razgovaramo o kompromisnim rešenjima, ali nikada nećemo biti spremni da razgovaramo o poniženju Srbije”.

1 COMMENT

  1. Budućnost zemlje se gleda sa dva aspekta, prvi od strane vlasti, a drugi sa strane istinitosti i stvarnosti. Naravno stariji je prvi aspekt, a drugi je sekundarni, i rekli bi, nije bitan za zemlju

    .Prvi, postajemo šampioni Evrope, plate i penzije nikada veće, vlast se jedino interesuje za svoj voljeni narod, broj zapošljenih nikada veći, a broj nezapošljenih nikada manji, investicije i proizvodnje nikada bolji, putevi, železnice i fabrike pokriše celu površinu zemlje. Ove teze izrečene su i ponovljene “milion puta ”, jer je princip, svaka laž ponovljena nekoliko puta ostaje kao istina, a nije. To gledaoce i simpatizere čeka u petak popodne.

    Drugo, plate i penzije realno su na dnu Evrope, četvrtinu stanovništva je na ivici siromaštva (dnevno troše oko 1,0$ dnevno), oko milion stanovnika je u zoni siromaštva, šezdeset hiljada mladih godišnje napusti zemlju, rodi se oko 40.000 dece godišnje, a istovremeno umre 100.000 ljudi.

    Iz usta vlasti cvetaju ruže i ruzmarini, a šalju narodu i glasačima višekratne bajkolaži i hvalospevi. Promene na realno bolje mnogo sporo idu, čak do zaborava, jer međuvremenu dođu druge laži.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here