EPA
Rio Tinto

Predsednik Aleksandar Vučić ponovio je danas da se projekat “Rio Tinto” ne nastavlja, a da je njegovo mišljenje da je Srbija napravila grešku odustajanjem od tog poduhvata, jer bi doneo napredak.

– Sad će ovi zeleni, ponovo da protestuju protiv litijujma. A, protiv čega? Nema lituijuma, to je protest protiv mog slobodnog mišljenja. Ja ne mogu da verujem šta smo uradili… Možete da me ubijete, ali ne možete da promenite moje mišljenje – rekao je Vučić za TV Prva.

Na konstataciju da deo građana traži trajnu zabranu iskopavanja litijuma, Vučić je primetio da bi onome ko tako nešto odluči, mogli da stave “ludačku košulju”, jer bi se odrekao 100 milijardi, zapadne Srbije, koja će da nestane.

– U celom Podrinju nema 100.000 ljudi i taj se deo prazni. Nadam se da će za pet 10 godina biti neko pametniji, jer ne postoji zemlja koja se toga odrekla – rekao je Vučić.

Na pitanje nastavlja li se taj projekat, odgovorio je – ne.

– Ne nastavlja se ništa. Ja govorim šta ja mislim, a niti me ko sluša, niti me ko pita – dodao je on.

Predsednik je dodao da je projekat trebalo da bude realizovan po svim najvišim evropskim i svetskim standardima, uz maksimalnu zaštitu životne sredine.

– Sve najbolje da bude urađeno, ali da se odreknete toga… To samo kod nas postoji… Zamislite da u Loznici završi pet milijardi, 200.000 stanovnika bi imao taj grad – dodao je.

Vučić je ukazao da se iza protesta kriju lični, partikularni interesi.

– Baš njih briga za Srbiju. Bajke pričaju ljudima. Pokažite mi zemlju koja se odrekla litijuma ili nečega trajno. Nafte, gasa? Konačno nas bog pogledao da imamo neku komparativnu prednost, kada nemamo more… To mi je najveća greška koju ne mogu da oprostim. I, ne vidim način da je ispravim – rekao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here