Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sa Milom Ðukanovićem nikada nikakve dogovore nije imao, ni po jednom pitanju.

Vučić je naglasio da sa crnogorskim predsednikom pogotovo nije imao dogovore po nacionalnom pitanju, kao i da o tome misle “potpuno različito”.

Vučić je komentarišući navode nekih u Beogradu koji kažu da se “Vučić dogovarao sa Milom” rekao da se uvek sazna istina o lažima koje izgovaraju ti što to tvrde i dodao da im te laži uvek padnu u vodu.

– Poštujem Mila kao predsednika Crne Gore, naše je da razgovaramo o normalnim odnosima Srbije i Crne Gore. Sve drugo nikada nikakve dogovore nismo imali ni po jednom pitanju, a pogotovo ne po nacionalnom pitanju o čemu mislimo potpuno različito – poručio je Vučić.

– Jasno je da u Crnu Goru neću ići. Sve smo pripremili i znali smo da će biti 30.000 do 40.000 ljudi iz Crne Gore. Doneo sam odluku, ne želim da dam alibi crnogorskom režimu koji će da kaže da je to napad na nezavisnost i ustavni poredak – naglasio je on.

Vučić je podsetio da prema zvaničnim rezultatima popisa u Crnoj Gori živi 28,73 odsto Srba i nepunih 45 odsto Crnogoraca.

– Namera je dela režima ili celog u Podgorici da 2021. procenat Srba bude dramatično niži. Strateški čitava borba se svodi na to da se smanjenjem srpskog korpusa to proglasi državom u kojoj Srbi neće imati konstitutivnost koju nemaju ni danas, kao ni prava – zaključio je srpski predsednik.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here