Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Skupštini Srbije, u nastavku posebne sednice posvećene KiM, da nikada ni sa kim nije pregovarao o opstanku na vlasti, niti da će pregovarati sa bilo kim, jer ga interesuje samo opstanak i napredak Srbije.

– Nikada neću pregovarati zbog opstanka na vlasti, mene interesuje opstanak i napredak Srbje – poručio je Vučić, u nastavku rasprave na posebnoj sednici o Izveštaju o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara.

Vučić je tako odgovorio na optužbe poslanika Roberta Kozme iz Zeleno-levog kluba da je SNS, pored sve muke za Srbe na KiM, uveo “strahovladu” na severu KiM i da uvek sa međunarodnim predstavnicima “ispregovara za sebe ostanak na vlasti”, a za građane KiM sve veću neizvesnost.

Predsednik Srbije je istakao da građani treba da razumeju da nije uvek pitanje onoga šta na nekom papiru o Kosovu i Metohiji stoji, već i da je važno pitanje političkog momenta i okolnosti i života oko nas, i šta je to što možemo da uradimo u datim okolnostima.

Neretko kao noj nabijamo glavu u pesak, rekao je Vučić.

– Kažu pregovaraš već 10 godina, a da nije pregovora morali bismo da priznamo nezvisno Kosovo. Okolnosti nam ne idu na ruku, nisam za zamrznuti konflikt i ne mislim da je to rešenje, naprotiv – rekao je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here