Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se Srbija nikada neće odreći svog naroda u Republici Srpskoj i da će nastaviti ekonomski da joj pomaže.

Nakon obilaska radova na izgradnji vrtića u opštini Srbac u Republici Srpskoj, Vučić je okupljenim građnima rekao da smo jedan isti narod sa dve strane Drine.

– Jedan smo narod, isti smo narod samo sa dve strane Drine. To su nam radili decenijama trudeći se da od jednog naroda naprave dva naroda. Naše je da ne tražeći ništa tuđe, poštujući integritet BiH, poštujući sve što hoće, ali ono što nećemo da se odreknemo nikada je da pripadamo istom rodu, da imamo isti srpski jezik, isto srpsko ćirilično pismo, istu veru, i na kraju krajeva da moramo da budemo jedni uz druge uvek – poručio je predsednik Srbije.

Rekao je da je ponosan što u Srbcu mogu da pokažu nešto malo što je Srbija tu radila i uložila, ali da je sa rukovodstvom RS imao ne lake, duge, otvorene i iskrene razgovore.

– Nije nam laka ni jednostavna situacija, ni za koga, zbog sve težih pritisaka kako na Srbiju tako i RS, zbog sve teže situacije u Ukrajini.

– Ono što je važno da znaju ljudi u RS da će Srbija uvek da poštuje međunarodno javno pravo, ali se nikada neće zaboraviti, niti odreći svog naroda. Nikada više neće biti blokada na Drini, nikada više neće biti sklanjanja glave u stranu kada se govori o položaju našeg naroda i borićemo se. Borićemo se da budemo svoji na svome, da opstanemo, da sačuvamo svoje ime i prezime ne dirajući nikoga – rekao je Vučić.

Dodao je da ekonomska situacija, u uslovima ratnih sukoba u Ukrajini, uz sve političke pritiske, nije jednostavna.

– Daćemo još značajniju ekonomsku podršku u budućnosti RS, jer znamo da će biti glavni udari da se pokaže da RS ne može da opstane, te da je potrebno da neko drugi, spolja veliki, da ne znam šta učini kako bismo morali da molimo i da pri tome činimo velike političke ustupke. U skladu sa time, Srbija će uvek pomagati svom narodu i RS – rekao je predsednik Srbije.

Dodao je da nema ništa protiv toga ako neki drugi hoće u Srbiji da pomažu Bošnjake.

– Mi smo radosni da oni svoje objekte nazivaju “BiH”, da ih nazivaju “Hrvatska”. Samo neka ulažu u Srbiju, svi su dobrodošli. A mi ćemo nastaviti da ulažemo u RS i niko ne može da nas spreči u tome, i niko ne može da nas spreči da, poštujući BiH, uvek volimo RS – istakao je Vučić.

On se zahvalio građanima Srbca na veličanstvenom dočeku.

– Iako izgleda da sam strog i mrgud, srce mi je puno kada vas vidim u ovolikom broju – poručio je Vučić okupljenim ljudima.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here