FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na početku razgovora sa pregovaračima EU u Beogradu da neće biti nikakvog priznanja Kosova.

– Razgovor o budućnosti Srbije, a nikakvog priznanja Kosova neće biti! Upravo razgovaram sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom i sa savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku Republike Francuske i Savezne Republike Nemačke, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom, uvek spreman na kompromisna rešenja, u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Rezolucijom 1244 SB UN. Nema predaje! Živela Srbija – napisao je Vučić na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav”.

Trojica diplomata su pre dolaska u Beograd boravila u Prištini gde su se sastali sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

1 COMMENT

  1. Pa zar je bitno tvoje priznanje? Da bitno je pro forme. Eto kao da se EU nateze sa Srbijom u vezi u principu nebitnog priznanja. To je bre srpska zemlja kpoja nam je silom oduzeta – prizna ti ili ne – Kosovo je u siptarskim rukama vec 22 godine. Imaju sportske timove, nacionalne albanske timove, glavni grad Pristinu ….. ???? Kakvo bre priznaje ili ne priznanje. Vracaj deo Srbije i to je to.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here