EPA/Andrej Čukić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da novi tekst francusko-nemačkog predloga koji su Beograd i Priština dobili u odnosu na prethodni nije poboljšan u onome što je najvažnije za Srbiju.

– Nisu izašli u susret onome što je traženo – rekao je predsednik odgovarajući na pitanja novinara u Tirani na pitanje da kaže nešto više o novoj verziji francusko-nemačkom predogu, dostavljenom Beogradu, koji je kako je rekao šef EU diplomatije Žosep danas dobila i Priština i da li je taj predloge poboljšan u donosu na prethodni…

– Spremni smo da razgovaramo, ništa ne odbijamo unapred, osim što smo u pisanoj formi, ne samo usmeno jasno stavili do znanja šta su naše crvene linije i ono što ne možemo da prihvatimo. Spremni smo da razgovaramo, spremni smo na kompromisna rešenja i nastavićemo da razgovramo – rekao je predsednik.

3 COMMENTS

  1. Kako samo formuliše svoje stavove, da ne bi slućajno nekog sa suprotne strane uvredio! Bog zna, koji bi to za Srbiju najvažniji deo mogao biti? Ali, verovatno je to taj moderni diplomatski jezik!

  2. I oni znaju da Srbija neće priznati lažnu državu Kosovo, i mi znamo da Nemci i Francuzi neće odustati od toga da mi sami , priznanjem lažne države, operemo njihova zlodela učinjena našem narodu. Rešenje je u povlačenju SAD sa Kosova i Metohije, pošto su ih Evropljani nagovorili da od Srba naprave neprijateljski narod 90-tih, a sada im se suprotstavljaju…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here