Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je danas aktuelnu situaciju u BiH.

– Sa pažnjom pratimo događaje u Sarajevu i Banjaluci. Donošenje odluka spolja nikada nije moglo da donese dobre rezultate. Imaćemo ovih dana sastanak sa predstavnicima Republike Srpske. Ne ulazimo u mere i konatramere. To se dešava u drugoj državi… Ne možemo da ostavimo Srpsku bez podrške. Želimo mir. Plašim se da je atmosfera najuzavrelija od Dejtona – kazao je Vučić na konferenciji za medije.

– Moramo da razmišljamo o ekonomiji i kako da živimo zajedno. Moramo sa Bošnjacima da izgradimo bratske odnosi. Narodi moraju da donese važne odluke koje ne moraju da se dopadaju političarima – dodao je on.

Govoreći o izjavi Bakira Izetbegovića koji je kazao za protest političara iz RS kao odlazak na kolektivni odmor, kazao je da se uvek plašio kada se suočite sa “nepodnošljivom lakoćom neodgovornosti”.

– Nemam komentar. Situacija je ozbiljinija od godišnjih odmora. A oni koji kažu da Republika Srpska gubi, nikada nije pobedio onaj ko mu je stranac pomagao. Vreme je da Bošnjaci i Srbi sami uređuju svoje odnose… Šta ćemo da dobijemo od novih sukoba?… Od toga povratka nema – naveo je Vučić

Podsećanja radi, Visoki predstavnik BiH Valentin Incko nametnuo je izmenu Zakona u BiH, kojim će se kazniti svako negiranje genocida i veličanje ratnih zločinca. Stranke u Republici Srpskoj su reagovale tako što su odlučile da bojkotuju institucije zbog ove odluke.

Tako je danas bila otkazana sednica Parlamenta BiH, jer predstavnici Republike Srpske nisu bili prisutni.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime