Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očigledno da je Demokratski front napravio veliki rezultat i pomak na izborima u Crnoj Gori.

– Video sam rezultate sa severa Crne Gore i tu je ubedljiva pobeda liste “Za budućnost Crne Gore – kazao je Vučić i dodao da je prerano izjašnjavati se na bilo koji način.

On je dodao da će svakako bilo kome ko pobedi čestitati.

Upitan da prokomentariše izjavu portparola DPS-a koji proteste u toj zemlji naziva “Aleksandrovom crnom operacijom”, on je kazao da razni ljudi ne mogu sebi da objasne kako se to srpski narod podiže i da govore kako je on uz Mila Ðukanovića.

– Drugi u regionu govore kako sam ja protiv i kako ja to organizujem. Ko god hoće da postigne nešto u regionu napada mene. Meni je važno što se podigao srpski narod u Crnoj Gori da štiti svoja identitetska prava i to je ono što smo kao država pomogli, sa najvećom sumom novca srpskim organizacijama – rekao je Vučić.

On je podsetio da je Srbija pomogla otvaranje Srpske kuće u Podgorici, kao i da je srpskim organizacijama u Crnoj Gori pomogla pre oko mesec dana sa 1,5 miliona evra.

– Želimo da sačuvamo srpski narod, jezik, kultutru i neki pomaci su uočljivi, a u tvrdnje lezilebovića u Podgorici, kao ni u Beogradu, ne odgovaram – rekao je on.

Vučić je dodao i da je za Srbiju najvažniji popis koji će se obaviti sledeće godine, odnosno da se ne smanji broj Srba u Crnoj Gori, jer tada “možemo da kažemo da smo mirnim delovanjem uspeli da pomogonemo svom narodu”.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here