Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Beograd o Kosovu de fakto pregovara sa Zapadom, a ne sa Albancima, kao i da naša strana u eventualom nastavku dijaloga sa Prištinom izlazi sa istom platformom kao i ranije, ali i da sada ne vidi nikakvo rešenje.

Upitan da li trpi pritiske, pošto se najavljuje samit u Parizu o KiM, i koji su mogući scenariji za nastavak dijaloga, kao i kakva će biti platforma Beograda, Vučić je rekao:

– Kao i do sada, da štitimo naše nacionalne i državne interese, i da pokušamo da uradimo sve što možemo da uradimo za naš narod na KiM. Jasno je da razgovaramo i pregovaramo de fakto sa zapadom, a ne sa Albancima – rekao je Vučić i dodao da već sedam godina trpi pritiske kako će do kraja godine navodno biti potpisan obavezujući sporazum.

Upitan da li vidi rešenje, Vučić kaže da ga ne vidi.

– Kada sam ga video, svi su mi skočili za vrat u zemlji i inostranstvu, udarali su iz sve snage… Samo nisam čuo bilo koji drugi predlog. Ali, to da priznamo nezavisno Kosovo tako da od Srba na KiM niko nema ništa, slobodno zaboravite.

1 KOMENTAR

  1. Svaki pregovori su besmislica. Zemlju treba osloboditi, ali to ne ce ici sa crvenom pesadijom. Sve su zamislili i „prodali“ njihovi preci.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime