Tanjug
Aleksandar Vučić

U Srbiji se kaže – prvo skoči pa reci hop, a ne obrnuto – kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić upitan kako komentariše navode nekih medija da će Ivica Dačić biti premijer posle izbora na proleće.

– Ko će biti premijer… Plašim se da su neki prerano skočili… Kod nas se kaže – prvo skoči, pa reci hop, a ne obrnuto – rekao je Vučić novinarima upitan kako komentariše to što pojedini mediji navode da će Dačić biti novi premijer posle izbora na proleće, o čemu je, kako navode, i sam govorio.

Kaže i da u svojoj partiji ima mnogo onih koji smatraju da bi bili bolji premijeri od Ane Brnabić.

– Ja nisam mislio tako, a nije ni narod. Pa ćemo da vidimo za sledeći put. Rene Dekart je rekao da je racio najbolje raspoređen među ljudima, svi misle da ga imaju dovoljno i niko se ni sa kim ne bi menjao. U našem slučaju svi misle da bi lako bili premijeri i predsednici i bili bolji od drugih. To je prirodna, normalna stvar i dobra za razvoj dinamike u političkom životu, a ko će biti, o tome će narod da da konačni sud – rekao je Vučić.

Upitan da li će Dačić postaviti iste uslove i njemu i opoziciji ako dođe do pregovora o koaliciji, Vučić je rekao da svako ima pravo da postavlja uslove kako želi, ali da je pitanje da li će ti uslovi biti prihvaćeni ili ne.

Vučić je rekao da je SPS to radio i 2012. godine posle izbora i dodao da je to legitimno, kao što je legitimno da svako istakne svoju kandidaturu i svoje želje.

– Ja ih još nisam istakao, polako, videćemo, daleko su izbori – rekao je Vučić i dodao da će svaki politički činilac izaći sa svojim kandidatima pred izbore, što će, dodaje, uraditi i partije u opoziciji i na vlasti, kao i njegova stranka.

Istakao je, međutim, da je sve to pokazatelj da SNS mora da se trudi da sačuva apsolutnu većinu, jer će se u suprotnom, ističe, svi ujediniti protiv njih za 24 sata.

– Biće im potreban jedan dan, kao što je Čedomiru Jovanoviću i Bošku Obradoviću bilo potrebno 24 sata da dođu od velike mržnje do velike ljubavi i želje da uđu u vlast sa jedan, dva, tri posto glasova – rekao je Vučić.

On kaže da oni koji nose najveći teret imaju i najmanje prava i da će zato SNS poslednji izaći sa svojim predlogom, a da će na kraju narod odlučiti koga će podržati.

Vučić je rekao i da politika nije matematika i istakao da je uvek bio u pravu jer kalkulacije njegovih političkih protivnika koje su pravljene pred prethodne izbore nisu bile dovoljno dobre, zato što je uvek pobeđivala politika i suština.

– O tom potom… Za mene je važnije šta će Srbija da radi, da li Srbija može da ide napred, koliko možemo da izgradimo, nego da se danas govori o personalnim rešenjima – naveo je Vučić u izjavi novinarima prilikom posete Leskovcu.

2 COMMENTS

  1. Predsedniče,
    Da li znate da državna administravija nije u funkciji građana Srbije?
    Ni trivijalne probleme ne možemo da rešimo ako nam je potrebna pomoć opštinskih ili državnih organa.
    Kada pričaš o Kosovu nećeš da budeš noj, a za ovo hoćeš?
    Sviraj, sviraj, al’ i za pojas zadeni!
    Jeste da si bolji od kompletne opozicije zajedno, al’ ti je društvo očajno!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here